Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Se scumpesc gazele pentru consumatorii casnici. La ce preţ vor ajunge în luna iulie

Postat la: 04.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Guvernul a anunțat calendarul de scumpire a gazelor ca urmare a înțelegerii pe care a avut-o cu Comisia Europeană. Noul calendar de liberalizare a prețului gazelor pentru consumatorii casnici presupune o creștere anuală a prețului.

Conform acestui calendar, avizat de Executiv, preturile la gazele pentru consumatorii casnici vor creste de la 53 lei/MWh la 60 lei/MWh, din iulie acest an, la 66 lei/MWh in 2016, la 72 lei/MWh lei in 2017 si la 78 lei/MWh in 2018.

Romania s-a angajat fata de Comisia Europeana si Fondul Monetar Internaţional sa elimine preturile reglementate in sectorul gazelor si energie electrica. În negocierile de la începutul anului, FMI a cerut Guvernului să crească prețul gazelor pentru populație și centrale de energie termica (CET) de la 53,3 lei la 62 lei MWh, de la 1 aprilie. Guvernul a avansat preţul de 58 lei, neacceptat de FMI si CE, dar s-a ajuns în cele din urmă la un acord de 60 de lei începând cu 1 iulie.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE