Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Sebastian Ghiță contestă la ÎCCJ măsura controlului judiciar în dosarul "Tony Blair"

Postat la: 13.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sebastian Ghiţă ia din nou calea instanţei. Deputatul ajunge marți în faţa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe care vrea să îi convingă să îl scape de controlul judiciar din aşa-numitul dosar "Tony Blair" , în care este vizat şi fostul premier, Victor Ponta. Ghiţă este acuzat de spălare de bani şi vrea să aibă libertatea de a vorbi despre acest caz.

În dosarul "Tony Blair", fostul prim-ministru Victor Ponta este suspectat de fapte de corupţie, după ce ar fi primit foloase necuvenite pentru a-l spijini pe Sebastian Ghiță să candideze la alegerile din 2012. Ponta este acuzat de trafic de influență și de complicitate la infracțiunea de spălare de bani. Banii oferiți de Ghiță în schimbul candidaturii ar fi fost folosiți pentru organizarea vizitei fostului premier britanic Tony Blair în România.

Ponta a negat acuzațiile, într-un mesaj publicat pe Facebook. "Cu Sebastian Ghiță am o relație de prietenie de notorietate (ca exemplu, am făcut împreună Revelionul 2011/12 la Viena, așa cum a fost relatat și în mass media)! Ținând cont de natura acestei relații, afirmația că 'mi-am folosit autoritatea asupra lui în calitate de Președinte PSD' este evident o speculație pe care o pot demonta cu martori care cunosc raporturile reale dintre noi. Faptul că i-am promis lui Sebastian Ghiță în martie 2012 că va fi 'pe listă pe un loc eligibil' la alegerile parlamentare este total neadevărat și ilogic", susține fostul premier.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE