Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Secretarul general NATO: "România este un exemplu pentru ceilalţi aliaţi"

Postat la: 02.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

După ce s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că România este un exemplu pentru celelalte state membre, în primul rând datorită creşterii economice, reducerii deficitului şi investiţiilor în apărare.

Secretarul general al NATO a lăudat România ca partener strategic, spunând că ţara noastră este un exemplu pentru ceilalţi aliaţi. "România este un aliat foarte hotărât, NATO se bazează pe România, iar România se poate baza pe NATO. Sunteţi gazda unei părţi importante a sistemului de apărare antirachetă al NATO. Apreciem angajamentul continuu, contribuiţi la sustinerea partenerilor şi la securitatea la Marea Neagră. Aţi luat decizii dificile care au redus deficitul şi au încurajat creşterea economică şi o investiţie mai mare în apărare. România a fost capabilă să aibă o politică fiscală responsabilă şi să crească bugetul apărării. România este un exemplu pentru ceilalţi aliaţi", a declarat Jens Stoltenberg.

În plus, secretarul general al NATO a criticat şi acţiunile Rusiei, care "încearcă să schimbe frontiere prin forţă". "Vedem o Rusie tot mai agresivă, care încearcă sa schimbe cu forţa graniţele. Vedem creşterea extremismului şi provocări care nu cunosc graniţe, cum ar fi atacurile cibernetice şi restricţiile de energie", a mai spus oficialul NATO.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, face joi o vizită oficială în România, iar în cursul dimineţii a fost primit la MApN de către ministrul Apărării, Mircea Duşa. Ulterior, Jens Stoltenberg s-a întâlnit la Guvern cu premierul interimar Gabriel Oprea. La finalul întâlnirii, Guvernul a transmis că Oprea a reconfirmat aprecierea României faţă de eforturile NATO şi ale secretarului general pentru consolidarea securităţii Aliaţilor estici şi pentru întărirea dimensiunii de apărare colectivă şi a reiterat angajamentul României privind contribuţiile de substanţă la misiunile şi obiectivele Alianţei Nord-Atlantice, apreciind că o Alianţă puternică, unită şi dotată cu resursele şi voinţa politică necesare este indispensabilă pentru stabilitatea şi securitatea regiunii noastre şi a Europei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE