Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Senatorul Daniel Savu, fost ofițer SRI, se vrea primar de Ploiești

Postat la: 20.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Membru marcant al PSD, Savu și-a anunțat candidatura la Primăria Ploieștiului, după ce în toamna trecută Liviu Dragnea i-a descurajat intenția de a participa la alegerile pentru șefia partidului. Acesta îl are ca principal contracandidat pe senatorul Andrei Voloșevici (PNL), primar al orașului în perioada 2008 - 2012, cu care deja a început să se sfădească pe o rețea de socializare.

Daniel Savu, fost ofițer SRI între 1992 - 1999, a demisionat din această instituție „pentru că nu-i plăcea ce se întâmplă acolo", intrând în politică și penetrând Senatul României în 2007, devenind senator oarecum pe ușa din dos, după decesul lui Antonie Iorgovan. Bănuit în permanență că ar fi un colaborator destoinic al instituției pentru care a lucrat vreme de peste șapte ani, Savu face parte de tot atâția ani (2009 - prezent) din Comisia parlamentară de control a SRI.

Contracandidatul Voloșevici îl acuză pe Savu că nici n-a fost bine desemnat drept candidat al PSD la primărie, că a și încăput să-i facă plângeri penale și reclamații pe la diverse instituții ale statului. Este bine știut că fostul primar, actual senator, este cercetat în prezent de mai multe organe de urmărire penală, cu privire la perioada în care a fost edil-șef al Ploieștiului.

În replică, încercând să dea dovadă de eleganță și fairplay politic (ceea ce nu prea există), Daniel Savu susține că tot ce a făcut se concretizează în câteva cereri de informații înaintate DNA și altor instituții, pentru a afla în câte dosare penale este cercetat contracandidatul său. Nu pentru că ar intenționa să le folosească în campania electorală, ci mai mult așa, de amorul artei.

Validarea candidaturii urmează să fie parafată în perioada imediat următoare de greii partidului de la București, dar surse din interiorul conducerii PSD ne-au precizat că nimeni nu va manifesta vreo opoziție. În realitate, la baza acestei validări ar sta trocul politic dintre Daniel Savu și Liviu Dragnea, în cadrul căruia s-a stabilit ca primul să conducă PSD, iar cel de-al doilea să se mulțumească cu Ploieștiul.

Dan Coste

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE