Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Sfântul Ilie, ''patronul aviației'': Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene

Postat la: 20.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pe 20 iulie se sărbătorește Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene. În calendarul liturgic ortodox este ziua Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, ales drept ''patron al aviației''.

Ziua Aviaţiei a fost sărbătorită în acest weekend în avans cu o zi, prin ceremonii militare desfăşurate în toate bazele militare din ţară, respectiv la Bacău, Kogălniceanu, Câmpia Turzii, Timişoara şi Bucureşti.

În memoria tuturor aviatorilor, aeronave civile şi militare au zburat deasupra Monumentului Eroilor de pe Bulevardul Aviatorilor, au fost depuse coroane de flori la monumentul eroilor aerului din Piata Aviatorilor şi a fost decorat drapelul de luptă al Statului Major al forţelor aeriene române.

În aprilie 1964, ziua de sărbătorire a Aviației Române a fost schimbată cu data de 17 iunie, când se aniversează primul zbor al lui Aurel Vlaicu cu un aparat proiectat și construit de el (4/17 iun. 1910). După anul 1990, Ziua Aviației se sărbătorea în ambele zile, acest lucru clarificându-se abia în anul 2004, când aviatorii români au revenit la celebrarea ''Zilei Aviației'' de ziua Sfântului Ilie Tesviteanul.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE