Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Si Sorin Oancea, de la B1 TV, audiat la DNA, alaturi de Cozmin Gusa în cazul Ludovic Orban

Postat la: 19.04.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

După Cozmin Gușă (Realitatea TV) și Sorin Oancea, proprietar B1 TV, a ajuns în această dimineață la Direcția Națională Anticorupție pentru a fi audiat în dosarul lui Ludovic Orban. Orban i-ar fi cerut unui om de afaceri să vireze 50.000 de euro către două posturi TV, pentru a-l ajuta în campania electorală.

Directorul general al televiziunii de știri B1 TV a fost citat de procurorii DNA în calitate de martor în dosarului în care Ludovic Orban a fost pus sub control judiciar. "Acuzațiile sunt la domnul Orban, nu la noi", a declarat Sorin Oancea, la intrarea în sediul DNA. "Legea interzice campania pe bani. Părerea mea este că e o lege proastă, să te oblige pe tine, ca televiziune privată, să faci campanile gratuită, dar noi nu putem schimba asta. (...) Şi legea finanţării partidelor este destul de proastă. Niciodată nu s-a menţiont vreo sumă de bani. Acuzaţiile sunt la domnul Orban, nu la noi".

Astăzi, la DNA, a mai venit și Cozmin Gușă, patronul grupului Realitatea Media, pentru a fi audiat în același caz. Patronul grupului Realitatea Media a spus că nu i-ar fi cerut niciodată o sumă de bani lui Ludovic Orban în vederea promovării acestuia în campania electorală pentru alegerile locale din vara acestui an.

Procurorii spun că Ludovic Orban i-a cerut 50.000 de euro unui om de afaceri pentru a-și finanța campania pentru fotoliul de primar al Capitalei. Se întâmpla la început de martie, însă totul a prins contur trei săptămâni mai târziu. Ludovic Orban i-ar fi cerut omului de afaceri să ducă banii unor persoane cu funcţii de decizie din cadrul a două televiziuni. Procurorii DNA spun că, în schimbul celor 50.000 de euro, cele două televiziuni ar fi trebuit să-i promoveze imaginea în timpul campaniei electorale.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE