Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Sinaia va avea telegondolă până la Cota 2000 

Postat la: 26.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sursa foto: muntii-bucegi.ro

Primăria Sinaia a demarat lucrările pentru introducerea unei telegondole care să asigure transportul turiştilor de la cota 1.400 până la altitudinea de 2.000 de metri, continuând, practic, traseul actualei instalaţii de transport pe cablu, care se opreşte la 1.400 de metri.

Investiţia, cifrată la 10 milioane de euro, este asigurată de administraţia locală, după ce a contractat un credit bancar. Primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, a declarat, recent, că aceasta este singura investiţie de acest gen care se derulează în momentul de faţă în România şi că noua instalaţie de transport va stabili recordul naţional pentru altitudinea la care ajunge o telegondolă.

„Va fi finalizată, sper eu, în luna decembrie. Investiţia este de 10 milioane de euro, finanţarea fiind realizată în întregime de Primărie, după ce am luat un credit pentru care s-a garantat cu această investiţie", a declarat primarul staţiunii, Vlad Oprea, care a vorbit şi despre stadiul lucrărilor: „Au început lucrările de excavare şi construire a stâlpilor de susţinere. Nu se defrişează niciun copac, se construieşte în golul alpin".
Potrivit datelor furnizate de Primăria Sinaia, stația inferioară pentru noua telegondolă va fi amplasată la altitudinea de circa 1.433 de metri, la o distanță de aproximativ 30 de metri faţă de stația superioară a primului tronson. Stația de debarcare va fi amplasată la 2.003 metri altitudine, la circa 160 de metri sud-est de Vârful Furnica. Practic, noua instalaţie va asigura un transport rapid pentru turişti până la domeniul schiabil de la Cota 2.000, respectiv zona Valea Dorului - Valea Soarelui, telegondola având o capacitate de transport de 1.500 de persoane pe oră în sezonul de iarnă, potrivit reprezentanţilor administraţiei locale.
Investiţia vine în completarea celei finalizate în 2007, când a fost inaugurat primul tronson al telegondolei, care porneşte din staţiune şi ajunge la cota 1.400. La acea vreme, lucrările au costat circa 7,7 milioane de euro.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE