Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Soacra lui Moisescu, cu o pensie de 1.000 de lei, i-a împrumutat 670 de milioane de euro soției sefului PNL Sector 1

Postat la: 23.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Soacra atât de bogată a lui Vlad Moisescu are o pensie de doar 1.000 de lei. Pensionara se numește Flavia Ciocodei. Conform unor surse judiciare, întreaga avere acumulată din „comisioane" era ascunsă pe numele soacrei lui Vlad Moisescu printr-un circuit de împrumuturi fictive.

Vlad Moisescu a recunoscut că există un contract de împrumut, dar susține că e o eroare în ceea ce privește suma. "Est un act sub semnătură privată care nu a avut niciun fel de consecință. Nu au existat acești bani, este o eroare materială de nominare a celui care a întocmit actul. Nu știu care este suma reală, nu am fost parte a contractului", a declarat Moisescu în fața DNA Ploiești, după audieri.

Acesta a explicat că procurorii au instituit sechestru în cazul său pe case, acțiuni și conturi până la suma de trei miliarde de lei, iar documentul semnat de soacra și soția sa nu are nicio legătură cu Primăria sectorului 1 și nici cu PNL, dar și că nu există prejudiciu, iar dacă acesta ar exista, trebuie dovedit în instanță. Un contract dubios ar fi fost descoperit de procurorii anticorupție în urma perchezițiilor efectuate în dosarul de corupție al primarului Andrei Chiliman. Este vorba despre un contract de împrumut încheiat între soacra lui Vlad Moisescu și soția acestuia, încheiat în 2009. Practic, soacra fostului trezorier al PNL și-a împrumutat fiica cu suma de 3 miliarde de lei noi, adică aproximativ 670 de milioane de euro.

Procurorii bănuiesc că acest contract prin care soacra o împrumuta pe soția lui Moisescu cu această sumă uriașă este fictiv și încearcă să mascheze mita primită de gruparea Moisescu - Chiliman din 2006 încoace. Fostul deputat Vlad Moisescu şi Ioana Costescu, consilierul personal al primarului Andrei Chiliman, sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de influenţă. Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, şi consilierul local Ion Brad, sunt acuzați de constituirea a unui grup infracţional organizat şi complicitate la trafic de influenţă într-un dosar privind atribuirea preferenţială de lucrări unor firme de la care primeau "comisioane" de 10% din valoarea contractelor încheiate. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, vineri noapte, ca Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Ioana Costescu şi Ion Brad să fie cercetaţi în libertate, sub control judiciar, în acest dosar.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE