Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Sonda ExoMars nu s-a prabușit din cauza românilor

Postat la: 25.11.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

COMUNICAT DE PRESA. In urma acuzațiilor lansate de planetologul italian Enrico Flamini, liderul echipei stiintifice a Agentiei Spatiale Italiene, în data de 19 noiembrie, acuzatii care indică ARCA Space Corporation responsabilă pentru prăbușirea modulului Schiaparelli al misiunii Exomars, precizam urmatoarele:

Am fost în contact cu Agenția Spațială Europeană și nu am reacționat până în acest moment deoarece am decis să așteptăm rezultatele anchetei. Acestea sunt rezumate într-un comunicat de presă al Agenției Spațiale Europene, emis în data de 23 noiembrie în care se precizează: "Parașuta (modulului Schiaparelli n.n) s-a deschis normal, la o altitudine de 12 km și o viteză de 1730 km/h. Scutul termic al vehiculului și-a îndeplinit misiunea și a fost eliberat la o înălțime de 7,8 km.

În timp ce modulul Schiaparelli cobora (catre solul marțian n.n) atașat de parașuta, radioaltimetrul Doppler a funcționat corect și măsurătorile au fost introduse în sistemul de ghidaj, navigație și control. Cu toate acestea, cantitatea mare de date primită de Unitatea de Masură Inerțială a condus la o suprasaturare a sistemului, la puțin timp după deschiderea parașutei. Datele eronate, introduse în sistemul de navigație au generat date care aratau o altitudine negativă, sub nivelul solului. Acest lucru a condus la desprinderea prematura a parașutei de modulul Schiaparelli, o scurtă aprindere a motoarelor de frânare și pornirea sistemelor de aterizare, ca și când modulul Schiaparelli ar fi aterizat. În realitate, vehiculul se afla încă la o altitudine de 3,7 km."

ARCA nu a fost niciodata responsabilă pentru producerea sau testarea Unității de Măsură Inerțială care a generat date eronate, date care au condus la prăbușirea modulului Schiaparelli al navei cosmice Exomars. Testarea parașutei de coborâre pe solul marțian a fost încredințată ARCA, aceasta funcționând în parametrii normali în timpul misiunii de pe Marte, după cum arată ancheta Agenției Spațiale Europene.

Vom încerca să înțelegem care au fost cauzele care au generat declarațiile domnului Flamini cu patru zile înaintea comunicarii rezultatelor anchetei care arată că Unitatea de Măsură Inerțială de a cărei testare fost responsabila o companie italiană nu a funcționat, iar parașuta a cărei testare a fost încredințată companiei noastre a funcționat perfect. Ce s-a dorit să se obțină prin aceste declarații?

Vom întreprinde în următoarele zile acțiunile necesare pentru ca domnul Enrico Flamini să suporte costurile declarațiilor care au generat o campanie de presa a carei țintă a fost ARCA Space Corporation și CEO-ul ei.

ARCA Space Corporation

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE