Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Sorin Oprescu poate lucra la Spitalul Universitar

Postat la: 18.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sorin Oprescu a scapat de arestul la domiciliu, este cercetat sub control judiciar si poate sa lucreze la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, dar nu poate sa plece din Capitala, trebuie sa mearga la Politie o data pe saptamana si are interdictie sa exercite functia de primar.

Curtea de Apel Bucuresti a inlocuit arestul la domiciliu cu masura controlului judiciar pentru primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, incepand din 14 ianuarie, cand i-a admis contestatia formulata dupa ce Tribunalul Bucuresti mentinuse masura arestului la domiciliu, in dosarul in care este judecat pentru luare de mita, spalare de bani, abuz in serviciu si constituire a unui grup infractional organizat. Potrivit deciziei instantei, timp de 60 de zile, cat va fi sub control judiciar, Sorin Oprescu are interdictie sa plece din Capitala fara incuviintarea procurorilor sau a instantei si trebuie sa se prezinte la sectia de politie in zilele stabilite prin programul de supraveghere. Surse din Politie au declarat, pentru mediafax, ca Sorin Oprescu trebuie sa se prezinte, in fiecare marti, la Sectia 2 Politie din Capitala.

Instanta a admis cererea lui Oprescu si i-a permis primarului suspendat al Capitalei sa mearga la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti. De asemenea, Sorin Oprescu poate sa mearga la magazine alimentare si farmacii din Sectorul 1 Bucuresti sau la alte unitati spitalicesti din Bucuresti. Sorin Oprescu, care a fost multi ani chirurg la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unitate pe care a si condus-o din 1994 pana in aprilie 2006, se poate intoarce sa lucreze ca medic chirurg in aceasta unitate medicala, functie din care s-a suspendat in perioada in care a fost primar al Capitalei. Instanta i-a mai interzis lui Sorin Oprescu sa exercite functia de primar general al Capitalei si sa participe la manifestari sportive si culturale sau la alte adunari publice. Primarul suspendat al Capitalei are interdictie sa se apropie de coinculpatii si martorii din cauza, cu exceptia martorei Adriana Elena Nica, prietena lui Oprescu, si sa comunice cu acestia, direct sau indirect, totodata fiind obligat sa anunte daca isi schimba locuinta. Prin aceeasi decizie, Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea lui Cristian Stanca de inlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE