Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












SRI, nivel de alerta maxim: Se anunta 100.000 de oameni in strada de 1 decembrie 2015

Postat la: 27.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pe Facebook a fost creat un eveniment cu titlul: "Revoluție 1 Decembrie 2015". Pâna la ora la care scriem articolul cei care au accesat pagina au trecut de 100.000 de utilizatori, dupa cum anunta administratorul ei. Peste 50.000 de utilizatori au anuntat ferm ca vor iesi in strada daca si altii vor iesi alaturi de ei, iar peste 90.000 sunt interesați de eveniment. In total, au fost invitati sa participe aproape 500.000 de persoane.

Pe scurt, evenimentul isi are originea intr-un protest generat imediat după tragedia de la Colectiv. Cum se pregătesc autoritățile pentru acest posibil miting, cât e de periculos și ce spune cel care a creat pagina virtuală se poate afla dintr-un reportaj realizat de ziarulring.ro care a facut un raid pe la cei care ar putea fi implicati in evenimente. Cum în ultima perioadă lumea este zguduită de atentate teroriste, nu se stie dacă ar fi indicat să se organizeze manifestații de amploare în aer liber. Din punctul de vedere al jandarmeriei, măsurile ce vor fi luate pentru buna desfășurare a paradei sunt cam aceleași ca în anii trecuți. „Monitorizăm și toate evenimentele de pe internet. Cu siguranță că, în contextul atentatelor, vom fi mult mai vigilenți și vă asigurăm de buna colaborare cu toate instituțiile statului. O să stabilim exact ce măsuri vom lua și dacă vor fi măsuri speciale", au declarat oficiali ai Jandarmeriei București.

Conform informațiilor deținute, posibilitatea unui atentat terorist la noi în țară este foarte scăzută. "Noi nu avem, până în acest moment, indicii că ar exista posibile riscuri. Dar vă daţi seama că noi, nu numai la mitingul ăsta, ci la orice astfel de întâlnire, ne asigurăm că nu se întâmplă lucruri care să aducă riscuri pentru siguranţa naţională. În rest, ce ţine de competenţa poliţiei şi a altor parteneri e treaba lor, dar noi ne asigurăm din timp şi încercăm întotdeauna să prevenim orice atentat la siguranţa naţională: la acest miting, ca şi la celelalte", a declarat purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea.

Generalul Chelaru: "Nu miroase a bine, este posibil să apară orice" Gen. (r) Mircea Chelaru, fost şef al Marelui Stat-Major al Armatei, are o teorie interesantă cu privire la posibilele acţiuni concertate din jurul datei de 1 Decembrie. "În situaţia actuală, societatea românească este puţin depresurizată după momentul «guvernului pirotehnocrat», puteţi să-i spuneţi şi «eurostoid» acestui «guvern pirotehnocrat», care a produs o flascare a nervului contestatar a unei părţi a societăţii active. Ce se încearcă pentru 1 Decembrie mi se pare nu numai dubios, ci şi manipulatoriu, pentru că tot în această perioadă, pe 28 noiembrie, va fi şi declaraţia de principii a Secuimii prin care se va cere introducerea în Constituţia României a independenţei sau a determinării maximale stabilite prin Proclamaţia de la 1 Decembrie 1918. Or, dacă se încearcă punerea cap la cap a acestor acţiuni, mai ales înţelegând că aproximativ 70% din cei care au pârghiile deciziţionale la ora actuală sunt produsul unui mental altul decât cel românesc, suspectez că nu miroase a bine. Şi dacă nu miroase a bine, este posibil să apară orice. Dar nu pe un fond obiectiv de acţiune şi de ţinte teroriste. Dacă vreţi să ne lansăm pe mai departe în scenarii sau probabilistici de genul acesta, aşa ceva nu se poate întâmpla decât dacă cineva din interior ar dori acest lucru. Şi cu asta cred că am spus totul".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE