Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Stelian Tănase: „Alegerile anticipate sunt unica soluţie!"

Postat la: 04.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea se prefac că nu înţeleg revendicările străzii şi vor să rămână la putere până la alegerile parlamentare din toamna anului viitor, susţine politologul şi scriitorul Stelian Tănase, în exclusivitate pentru ZIUAnews.

El consideră că alegerile anticipate reprezintă unica soluţie de ieşire din actualul marasm politic.

O demisie întârziată

„Victor Ponta şi-a dat demisia extrem de târziu. El ar fi trebuit să plece de la Palatul Victoria încă din momentul în care i-a fost demonstrat plagiatul - furtul intelectual este o acuzaţie foarte gravă pentru orice premier! Totodată, Ponta ar fi putut să demisioneze după ce a pierdut alegerile prezidenţiale, când devenise cât se poate de clar că nu se mai bucura de o susţinere bine conturată.

„Se încheie o perioadă istorică"

În schimb, fiindcă s-a ţinut cu dinţii de putere, Ponta a devenit din ce în ce mai puţin legitim iar criza s-a accentuat. Tragedia de la clubul bucureştean Colectiv a pus pe tapet toate nemulţumirile acumulate în timp. Confruntat cu oprobiul străzii, Ponta şi-a dat demisia, în sfârşit. Se încheie o perioadă istorică şi intrăm în alta.

Dragnea vrea puterea pentru PSD

Deoarece liberalii ştiu că au o susţinere considerabilă, vor alegeri anticipate. PSD nici nu se gândeşte la aşa ceva. Liviu Dragnea vrea să limiteze eşecul politic al PSD şi încercă să salveze aparaenţele doar prin demisia lui Victor Ponta. În realitate, pe Dragnea nu-l interesează deloc solicitările străzii - el vrea doar ca PSD să rămână la putere până la alegerile parlamentare din toamna anului viitor. Or, strada vrea schimbări profunde, radicale, şi nu o rocadă operată între Victor Ponta şi altcineva. Cu toate acestea, strada nu va accepta un nou premier de la PSD.

Anticipatele, unica soluţie

UNPR şi ALDE fug cât pot de anticipate - un astfel de scrutin ar spulbera ambele grupări. Personal, cred că alegerile anticipate sunt unica soluţie. De asemenea, importante sunt viitoarele negocieri pe care Iohannis le va purta cu partidele. Esenţial este ca personajele ce au stârnit - prin abuzurile, corupţia şi indiferenţa lor - explozia străzii, să nu se mai regăsească în cadrul unei viitoare formule guvernamentale. Generalul închipuit Gabriel Oprea este total nefrecventabil", ne-a declarat Stelian Tănase.

Alex Miclovan

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE