Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Stelian Tănase despre parlamentari: "Mulți dar proști! Șpăgari , cocalari și bișnițari!"

Postat la: 02.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cei mai mulți dintre aleșii neamului sunt niște "neica-nimeni, cocalari, șpăgari și bișnițari". Parlamentarii au "capete pătrate", doctorate inventate și, când șefii le comandă votul, "își ridică lăbuța ca iepurașii", constată cu ironie istoricul și scriitorul Stelian Tănase, recent mazilit de la cârma TVR - de Liviu Dragnea și Gabriel Oprea - pentru că a catadicsit să se opună cenzurării postului public de televiziune.

Reamintim că demiterea lui Tănase a survenit imediat după ce vicepremierul uneperist Gabriel Oprea l-a somat telefonic, fără succes, să scoată din jurnalul TVR o știre despre propriul plagiat. Scriitorul oferă, pe blogul propriu, o "radiografie" a parlamentarului român.

La Guvern, aceleași specimene

"Mă uitam săptămîna trecută în sala Parlamentului peste capetele pătrate, țuguiate, turtite din fața mea. Cei mai mulți nu-s decît o adunătură de indivizi nimeriți întîmplător printre aleși în 2012. Niște neica-nimeni, în CV-ul lor nu scrie aproape nimic, si ce scrie e fictiune. Minciunele gogoșele. Doctoratele, facultățile, de ex. Dar si în Guvern la virf sunt d-ăștia, așa că nu-i bai. O lege electorală stupidă a trimis in Parlament oameni fără folos și fără nicio legitimitate într-un Parlament supranumeric.

Înapoi în praful uitării

Singura mea mîngîiere era că după nov. 2016 tipii se vor împuțina drastic. Foarte mulți vor rămîne, mă înțelegi, fără coledzi - ca niște blegi! Din parterul acela de indivizi, mai nimeni nu se va regăsi în 2017 nici în Cameră nici în Senat. O plăcere, recunosc, să îi știu dispăruți de pe scena politică unde au făcut umbră pămîntului degeaba. Asta cînd nu au făcut chiar rău. Au ciugulit și ei cîte ceva, au împușcat francul.

Un tun, un șmen

Cei mai descurcăreți au pus de o afacere ( nu de o binefacere). Au tras un tun sau un șmen. Au tras și mîța de coadă fraierii. Alții au luat o șpagă, dacă nu mai multe. S-au învîrtit cumva. Au trăit din 2012 deghizați în deputați și senatori. Acum, distracția e pe terminate. Gata, înapoi în provincie, acăsică, în praful uitării.
PSD va pierde mulți parlamentari

Una pentru că s-a redus cu 1/3 nr. de parlamentari. Alta că de ex PSD va pierde între 1/2/ si 1/3 dintre ei. Va fi un carnagiu. Ce vedeam de la prezidiu în plen în ziua execuției mele era o puzderie de ființe pe cale de dispariție. O agonie, o îngrămădeală de indivizi cu mutre cenușii așteptînd ca-n gară un final lipsit de glorie. Iși numără deja zilele cîte le-au mai rămas de stat prin Parlament, tot fără rost ca și pînă acum.

Aduși cu arcanul să voteze la raportul SRTV

Sunt destui. Mulți dar proști, se zice. Erau strînși acolo, sub cupolă, aduși cu arcanul să voteze la raportul SRTV. Nu cred să-l fi citit careva. Nici nu au nevoie pentru că primesc ucaz de la partid și ridică lăbuța ca iepurașii. Votează ca în numerele de dresură de la circ, la un semn. Se uită la capăt de rînd unde un vătaf le arată cum să voteze. Ei nu reușesc să judece ceva cu căpșorul lor cu IQ insuficient. Cel puțin așa consideră șefii lor. Li s-a dat ordin să trîntească raportul și au făcut-o fără preget, dar în necunoștință de cauză pentru că el arăta cu cifre că în 2014 SRTV a mers mai bine financiar decît în ultimii 10 ani.

"Plini de șmecherii ca WC-ul de hârtii"

Marți am asistat din partea acelorași ipochimene la o situație și mai grotescă, de data asta produsă la moțiunea de cenzură. Majoritatea a rămas în bănci. Nu și-au exprimat votul, cum se zice. Halal, ce mascaradă ! Ce debandadă! Ce exercițiu stupid! O șmecherie de cartier făcută diverși. În copilăria mea circula o zicere - Ești plin de șmecherii ca WC-ul de hîrtii!", scrie Stelian Tănase.

Alex Miclovan 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE