Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Stelian Tănase: „Gabriel Oprea încearcă obstrucţionarea justiţiei!"

Postat la: 28.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Vicepremierul uneperist Gabriel Oprea ar trebui să-şi înainteze demisia şi, căpătând astfel „o minimă credibilitate", să răspundă tuturor întrebărilor ridicate de mass-media şi societatea civilă, afirmă istoricul şi scriitorul Stelian Tănase, pe blog.

Totodată, fostul preşedinte director general al TVR avertizează că generalul ar putea încerca obstrucţionarea justiţia.

Oprea contrazice comunicatul MAI

„După multe zile de tăcere, după manevre și negocieri in culise, generalul Gabriel Oprea și-a luat inima-n dinți și a ieșit bățos în fața presei (in civil, ca să nu irite mai mult). A citit o declarație anodină ca un un comunicat CC al PCR. Intîi că e tardiv. Trebuia a doua zi dupa accident să iasă cu lamuriri.

Ce încerca să ascundă MAI?

Atunci MAI a dat un comunicat pe care acum in destule puncte Oprea il dezminte. Asta pentru că presa între timp a dat informații care au acoperit de ridicol ce a pretins MAI. De pildă că politistul asigura fluidizarea traficului. Acum se știe ca Ghigină era antemergatorul coloanei oficiale in care se afla Oprea. Exact ce comunicatul MAI încerca să ascundă.

Nu a răspuns întrebărilor

Paradoxal, desi are de raspuns la f. multe întrebări, generalul nu are ce să spună înainte de a demisiona și de a avea astfel o minimă credibilitate. Pe scurt, Oprea nu a răspuns in alocuțiune la nicio întrebare de fapt. Cind a terminat de citit textul, a făcut la stinga militărește și a părăsit microfoanele lăsînd jurnaliștii de acolo ca pe niște pe caraghioși, deși veniseră după 6 zile de așteptare cu zeci de intrebări. Curajos generalul, nimic de zis. Nu are nimic de ascuns, după cum se vede.

Întrebările de care fuge Oprea

Sa îi punem cîteva care au rămas fără răspuns 1/ De unde venea ministrul!? Unde se ducea!? 2/ A spus că se deplasa în scop profesional. Care ar fi el!? Se deplasa cumva de la o cină spre siestă și somn, adică spre domiciliu !? 3/ Beneficia in condițiile legii de o coloană oficială? El nu e pe listă cunoscută - nu e nici presedinte, nici premier, nici presedinte la Camera Deputatilor sau la Senat.  Atunci!?... Apropo de respectul legii de care face atita caz generalul în toate imprejurarile.

Obstrucţionarea justiţiei?

4/ De cîte ori a uzat de coloana oficială de cînd este vicepremier și ministru!? 5/ Dacă în mașină se mai aflau și alte persoane ? Dacă da, cite? Cine erau ele ? 6/ A primit Parchetul din partea Ministerului de Interne toate documentele solicitate? Dacă nu, ( cum spune Parchetul intr-o declarație dată presei) de ce!? Nu este cumva asta obstrucționarea justiției?", întreabă Stelian Tănase.

Alex Miclovan

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE