Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Swatch concurează Apple şi Samsung în China cu un ceas care poate face plăţi mobile

Postat la: 14.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

 

 

Swatch Group colaborează cu mari bănci din China pentru comercializarea unui ceas cu care proprietarii pot face plăţi la retaileri din această ţară, concurând astfel smartwatch-urile Apple şi Samsung Electronics, relatează Bloomberg.

Ceasul Swatch va permite utilizatorilor să efectueze plăţi la magazinele care sunt dotate cu aparate ale China UnionPay, a anunţat compania elveţiană, care colaborează şi cu Bank of Communications, una dintre cele mai mari cinci bănci chineze. La un preţ de 580 de yuani (91 dolari), dispozitivul numit Swatch Bellamy va fi comercializat în China în magazinele Bocom şi Swatch, din luna ianuarie, iar ulterior va fi disponibil şi în Elveţia şi Statele Unite, a declarat directorul general al companiei, Nick Hayek, la un briefing de presă în Shanghai.

Ceasul este prevăzut cu un cip care îi permite să funcţioneze ca un card bancar. Întrebat de ce noul dispozitiv va fi comercializat mai întâi în China, Hayek a explicat că Swatch a considerat întotdeauna că Elveţia este prima sa piaţă, dar că "durează luni şi chiar ani de zile" înainte de a putea face ceva nou cu băncile elveţiene.

Lansarea ceasului are loc într-o perioadă în care producătorii elveţieni se confruntă cu contractarea pieţei chineze, după ce Guvernul de la Beijing a luat măsuri de descurajare a cheltuielilor extravagante în rândul oficialilor, la sfârşitul anului 2012. Apple Watch este comercializat la un preţ minim de 349 de dolari.

Swatch are o experienţă de zeci de ani în dezvoltarea de tehnologii care pot fi folosite la un smartwatch, precum baterii foarte subţiri, dar cu durată lungă de funcţionare. Brandul Tissot al companiei a fabricat ceasuri cu ecrane tactile încă din 1999, iar în prezent dispozitivele sunt dotate cu altimetru, busolă şi senzori de înregistrare a adâncimii la scufundare. Tranzacţiile prin plăţi mobile din China au crescut anul trecut cu 134%, la 22.600 miliarde de yuani (3.600 miliarde dolari), potrivit băncii centrale.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE