Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Tăriceanu audiat la DNA Braşov în calitate de martor în dosarul Remus Truică

Postat la: 15.04.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este aşteptat vineri la DNA Braşov pentru a fi audiat de procurori. El are calitatea de martor în dosarul retrocedărilor ilegale.

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat ieri că se va prezenta la DNA Braşov, dar că nu va face declaraţii. „La invitaţia DNA Brasov, în 15 aprilie, în conformitate cu procedura legală, mă voi prezenta la sediul instituţiei în calitate de martor, în dosarul 259/p/2015. Doresc să aduc la cunoştinţă presei că, în respect pentru reglementările legale privind confidenţialitatea anchetei, nu voi face declaraţii nici la sosirea şi nici la plecarea din sediul DNA", se arată într-un comunicat de presă emis de Călin Popescu Tăriceanu.

Dosar cu prejudiciu de 136 de milioane de euro Călin Popescu Tăriceanu va audiat în dosarul retrocedărilor ilegale în care este inculpat şi Remus Truică. În decembrie anul trecut Remus Truică a fost acuzat de retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa. De atunci omul de afaceri se află în arest la domiciliu. Dosarul a fost extins şi la retrocedarea ilegală a 47 de hectare de pădure situată în localitatea Snagov. În total prejudiciul se ridică la 136 de milioane de euro. Remus Truică este acuzat de constituire de grup infracţional, trafic de influenţă, spalare de bani, complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită.

În dosarul extins al retrocedărilor ilegale mai sunt cercetaţi priţul Paul al României, avocatul Robert Roşu, Dan Andronic, Claudiu Mateescu, Marius Marcovici, fost consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, Gheorghe Sin, preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole, Apostol Muşat, primar în Snagov la momentul comiterii faptelor, Nicolae Jecu, prefect în Snagov la momentul comiterii faptelor, Nicolae Dima, secretar în primăria Snagov, dar şi Teodor Chiriac, director tehnic la Direcţia Silvică Ilfov. Potrivit procurorilor anticorupţie, începând din anul 2006, Prinţul Paul i-a promis lui Remus Truică şi asociaţilor lui din grupul infracţional, o cotă parte importantă, între 50% şi 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendica.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE