Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Teodorovici: „De la 1 ianuarie 2016, TVA la apa va cobori la 9%, indiferent de consumatori"

Postat la: 23.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Potrivit ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, Guvernul ar putea amenda printr-o Ordonanta de Urgenta Codul Fiscal, astfel incat sa cuprinda 4 noi masuri: scaderea TVA la apa de la 24% la 9% un regim diferit de impunere a microintreprinderilor, reducerea impozitului pe dividende, dar si modificarea impozitarii invatamantului preuniversitar.

"In cazul microintreprinderilor, plafonul ar putea creste de la 65.000 euro la 100.000 si spunem asa: azi avem 3% daca nu declari niciun angajat. Daca ai un angajat, impozitul va fi 2% iar cu doi angajati impozitul coboara la 1%. Fiecare isi va face calculul sa vada cum iesie mai bine", a precizat ieri Eugen Teodorovici."Practic e vorba de norme de munca si de o anumita continuitate a contractelor. Adica nici sa ai doi angajati cu jumatate de norma...mergem pe norme intregi ", a explicat Teodorovici.

In cazul impozitului pe dividende, acesta ar urma sa fie de 5% si sa se aplice pentru dividendele din 2015 incasate incepand cu 2016.
O alta modificare vizeaza scutirea de plata impozitului pe profit pentru invatamantul preuniversitar. Pana in prezent, doar invatamantul universitar beneficia de scutirea de plata impozitului pe profit.  Totodata, Teodorovici a mentionat ca impactul reducerii cotei de TVA la apa nu depaseste 250 milioane de lei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE