Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












TRAGIC: Prim-procurorul Flavius Chiș și familia sa, morți într-un accident de mașină

Postat la: 14.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat că autoritățile slovene au confirmat oficial că cei patru români din accidentul de sâmbătă sunt prim procurorul Flavius Chiș și familia lui.

"În ceea ce priveşte accidentul rutier produs ieri în Slovenia, Ministerul Afacerilor Externe informează că autorităţile slovene au confirmat oficial, în cursul acestei dimineţi, cetăţenia română a celor patru persoane decedate. De asemenea, tot în cursul acestei dimineţi, un membru de familie a contactat Ambasada României la Ljubliana, precizând că se îndreaptă spre Slovenia. Misiunea va acorda familiei tot sprijinul şi asistenţa consulară necesară în demersurile de repatriere a victimelor accidentului. La nivelul autorităţilor slovene există o anchetă în curs de desfăşurare pentru clarificarea circumstanţelor producerii accidentului", a subliniat MAE.

Poliţia slovenă face apel la martori să ofere informaţii pentru a-l prinde pe şoferul autocisternei, în vârstă de 51 de ani, care a fugit pe jos de la locul accidentului, acesta fiind îmbrăcat în pantaloni albaştri şi bluză roşie, scrie Mediafax. Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, Flavius Chiș, a murit în urma unui accident rutier petrecut pe o autostradă din Slovenia, în care și-au mai pierdut viața soția sa, fiul său în vârstă de cinci ani și soacra sa, potrivit Mediafax.

Consiliul Superior al Magistraturii şi-a exprimat, marţi, "profundul regret pentru încetarea fulgerătoare din viaţă a domnului Flavius Corneliu Chiş, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad şi transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate". "Dumnezeu să-l odihnească!", scrie Consiliul Superior al Magistraturii.

Totodată, colectivul parchetelor de pe lângă instanţele de judecată din judeţul Arad a transmis, marți, un anunț de condoleanțe, în care arată că îşi exprimă "profundul regret pentru încetarea din viaţă a domnului prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, Chiș Flavius Corneliu, a soţiei şi a fiului acestuia, victime ale unui grav accident de circulaţie".

Potrivit presei slovene, accidentul a avut loc în apropiere de Ljubliana, pe autostradă, unde autoturismul în care se afla prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, Falvius Chiș, împreună cu familia sa, a fost izbit de o autocisternă condusă de un șofer care a fugit de la fața locului și care este căutat de polițiști.

Colegii victimei au declarat că Flavius Chiș, care avea 44 de ani, plecase în vacanță cu familia. Soția avea 35 de ani, iar fiul lor avea cinci ani și în toamnă ar fi mers pentru prima dată la școală. În accidentul din Slovenia a murit şi soacra procurorului, în vârstă de 60 de ani. "Este șocant să primim o astfel de veste despre un om pe care îl văzuserăm nu de mult", a spus o colegă a victimei.

Flavius Chiș urma să devină prim-procuror din 15 iulie, după ce a câștigat un concurs, iar în ultimii ani a fost și purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad. Conform presei slovene, autoturismul în care se afla Chiș era oprit pe banda de urgență, iar o autocisternă l-a lovit și l-a proiectat în stâncile de la marginea autostrăzii. În acident a mai fost implicat un autoturism din România, ai cărui ocupanți ar fi fost prieteni ai victimelor, care îi însoțeau în vacanță. Este vorba despre două persoane care au fost rănite și sunt internate în Slovenia.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE