Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Turcia a pus gând rău tuturor avioanelor militare care îi încalcă spațiul aerian. Vineri a doborât două drone

Postat la: 17.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Turcia nu va ezita să doboare avioanele militare care îi încalcă spațiul aerian, a afirmat sâmbătă premierul Ahmet Davutoglu, la o zi după doborârea unei drone neidentificate în apropierea graniței cu Siria, relatează Reuters.

Am doborât o dronă ieri. Dacă ar fi fost un avion, am fi procedat la fel. Sunt cunoscute regulile noastre. Oricine ne încalcă frontierele, îi vom da răspunsul necesar", a declarat Davutoglu, la o reuniune a partidului său, Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP, islamo-conservator), în centrul orașului Kayseri (centrul Turciei).

Militarii turci au doborât ieri un avion neidentificat la granița cu Siria. Avionul intrase în spațiul aerian turc, fără permisiune. Ankara nu a precizat, oficial, despre ce fel de aeronavă e vorba sau cărei țări i-ar aparține.
Surse militare citate de presa locală au precizat însă că avionul ar fi unul fără pilot.

Oficialii armatei turce au spus că au lansat trei avertismente înainte ca un avion să atace și să doboare aeronava neidentificată. Aceasta a căzut la 3 kilometri de graniță, pe teritoriul Turciei.

Dronele sunt operate în regiune atât de regimul lui Bashar al-Assad, cât și de forțele americane și ruse care efectuează bombardamente în mai multe zone ale Siriei.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE