Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












TVR a lansat in dezbatere publica propunerea pentru o noua lege de functionare

Postat la: 07.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Televiziunea Romana a lansat in dezbatere publica o propunere de proiect legislativ pentru organizarea si functionarea serviciului public de televiziune, se arata intr-un comunicat al TVR, citata de Agerpres.

"Am trimis comisiilor parlamentare documentul ca punct de plecare pentru adoptarea unei noi legi a televiziunii publice", declara presedintele-director general al TVR, Stelian Tanase, citat in comunicatul mentionat. De asemenea, propunerea este supusa analizei pe site-ul tvr.ro. Documentul urmareste sa contureze "un cadru legislativ modern, care sa asigure buna functionare a acestui serviciu dedicat publicului".

Proiectul prevede reorganizarea distincta a Societatii Romane de Televiziune (SRTv) intr-o noua entitate: Serviciul Public de Televiziune (SPTv), plasat sub autoritatea unui Consiliu de Supraveghere a Misiunii Publice (CSMP). Consiliul va fi format din 13 membri, propusi de Senat, Camera Deputatilor, Guvern, Presedintie, Academia Romana, Banca Nationala si asociatii profesionale de media si creatie, si investit de Parlament. Membrii CSMP nu vor face parte din partide sau alte structuri politice si vor prezenta un raport catre Parlament o data la sase ani.

Conducerea executiva a SPTv urmeaza sa fie asigurata de un director general executiv, numit de CSMP in urma unui concurs. Propunerea legislativa prevede furnizarea permanenta si obligatorie de catre SPTv a serviciilor de programe de televiziune catre public, in schimbul unei taxe de televiziune care va fi indexata potrivit coeficientului de inflatie.

"Criza profunda prin care televiziunea publica trece de mai multi ani trebuie sa inceteze. Institutia are nevoie de o schimbare fundamentala a paradigmei legislative si vad in aceasta propunere o solutie pe termen lung. Am trimis comisiilor parlamentare documentul ca punct de plecare pentru adoptarea unei noi legi a televiziunii publice", declara Stelian Tanase.

Comunicatul aminteste ca, in luna aprilie, TVR a initiat o masa rotunda cu tema "Televiziunea publica in spatiul media din Romania. Situatia actuala - cauze - perspective - solutii", la care au participat si reprezentanti ai societatii civile. In urma discutiilor, ONG-urile prezente "si-au dat acordul asupra principiilor unei noi legi pentru organizarea si functionarea Serviciului Public de Televiziune", precizeaza sursa citata. Principiile au fost lansate apoi in dezbatere publica, toti cetatenii Romaniei putand trimite propuneri. In urma observatiilor primite, specialistii TVR au redactat proiectul. Observatiile pot fi trimise la adresa de e-mail lege@tvr.ro pana la 30 septembrie 2015

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE