Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












TVR, măsuri pentru salvare: reducerea salariilor şi a timpului de lucru la 4 zile

Postat la: 28.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Deciziile Consiliului de Administraţie vin în contextul în care Agenţia Naţională de Administare Fiscală (ANAF) a blocat conturile Televiziunii Române din cauza datoriilor Consiliul de Administraţie (CA) al Televiziunii Române a votat, marţi, 28 iulie, reducerea timpului de lucru al angajaţilor instituţiei de la cinci la patru zile pe săptămână şi, în consecinţă, reducerea salariilor acestora cu aproximativ 20%, dar şi începerea discuţiilor cu sindicatele în vederea realizării de restructurări de personal, scrie Mediafax.

Consiliul de Administraţie al TVR a luat, marţi, 28 iulie, noi măsuri de redresare, potrivit mai multor surse din Televiziunea Publică, citate de Mediafax. Astfel, reducerea timpului de lucru al angajaţilor TVR şi a salariilor acestora ar urma să fie implementată de la 1 august, însă, potrivit mai multor surse, acest lucru nu este posibil, având în vedere că nu pot fi parcurse toate procedurile necesare în acest sens. În cazul restructurării de personal, nu a fost stabilit câte persoane ar urma să fie concediate.

Potrivit Paginademedia.ro, măsurile luate astăzi de Consiliul de Administraţie sunt: iniţierea consultărilor cu sindicatele cu privire la restructrurarea şi reducerea de personal, prin concedire colectivă; diminuarea, până la 70-75% a sumei aferente contractelor de prestări servicii, de muncă pe perioadă determinată şi a celor privind cumulul de salarii cu pensii; reducerea cu 20% în medie lunară a drepturilor de autor şi a drepturilor conexe; neangajarea producţiei unor emisiuni generatoare de costuri mari, reducerea cheltuielilor curente, atragerea din finanţări şi participări în servicii pentru derularea unor proiecte editoriale şi renegocierea unor contracte comerciale.

ANAF a blocat conturile Televiziunii Române Deciziile Consiliului de Administraţie vin în contextul în care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a blocat conturile Televiziunii Române din cauza datoriilor acumulate. În vederea diminuării posturilor de conducere, Consiliul a decis, săptămâna trecută, închiderea postului TVR Info, precum şi comasarea Direcţiei Ştiri cu Departamentul Emisiuni şi Ştiri Sportive. Anagajaţii SRTv, scrisoare către deputaţi şi senatori Peste 700 de angajaţi ai SRTv au trimis luni, 27 iulie, o scrisoare către cele două Camere ale Parlamentului, solicitând deputaţilor şi senatorilor să analizeze de urgenţă situaţia Televiziunii Române.

Angajaţii Televiziunii române solicită deputaţilor şi senatorilor să ia măsuri de urgenţă prin care să salveze această instituţie strategică a statului român, dar şi să dispună controale ale organelor statului la Televiziunea Română, care să stabiliească vinovaţii de situaţia SRTv. În plus, parlamentarilor li se solicită să analizeze performanţele conducerii actuale a TVR. Pe de altă parte, Stelian Tănase, preşedintele-director general al SRTv, a declarat, pe 22 iulie, pentru Mediafax, că Guvernul este vinovat de situaţia televiziunii, iar blocarea conturilor instituţiei de către ANAF este, de fapt, „o revanşă" pe care şi-a luat-o Victor Ponta, adăugând că nu se pune problema să demisioneze de la conducerea TVR. Societatea Română de Televiziune a încheiat anul 2014 cu o pierdere de 81,5 milioane de lei, în condiţiile în care Televiziunea Română a avut, anul trecut, venituri totale de 544,2 milioane de lei şi cheltuieli totale de 625,8 milioane de lei, potrivit cifrelor furnizate de reprezentanţii instituţiei pe 6 aprilie, într-o conferinţă de presă la care a participat şi Stelian Tănase.

În conferinţa de presă au fost prezentate cifrele din raportul SRTv pe anul trecut. Tot atunci, reprezentanţi ai TVR au anunţat că datoriile totale ale Televiziunii Române erau, la sfârşitul anului 2014, de 700 de milioane de lei, dintre care 440 de milioane de lei la bugetul de stat. O eventuală respingere a raportului de activitate a TVR pe anul 2014 este echivalentă cu demiterea Consiliului de Activitate al SRTv, în frunte cu Stelian Tănase. Primul pas în acest sens a fost făcut în luna mai, când Comisiile reunite pentru buget, finanţe şi bănci ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au dat un aviz negativ contului de execuţie bugetară al Societăţii Române de Televiziune pe anul 2014. Ulterior, raportul ar fi trebuit să fie dezbătut în Comisiile pentru cultură ale Parlamentului, însă acest lucru nu s-a întâmplat din lipsa cvorumului, parlamentarii PNL, UDMR şi cei ai minorităţilor neprezentându-se la discuţii.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE