Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












"Uța" Lipă habar nu are când și-a făcut doctoratul

Postat la: 07.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

ZIUAnews a semnalat recent ca ministrul Toneretului si Sportului, Elisabeta "Uta" Lipa, este un geniu al sportului si invatamantului romanesc. Potrivit CV-ului sau postatat pe site-ul MTS in urma cu cateva zile „Uta" Lipa preciza ca este doctor in educatie fizica si sport precizand in ca „2003-2008- Doctor în Educaţie Fizică şi Sport, Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti.

Titlul lucarii:" Cauzele şi efectele longevităţii sportive în sporturile de anduranţă". Totodata, „Uta" Lipa mentiona in CV ca este posesoarea si unui master obtinut in „"2002-2004 Master în Educaţie Fizică şi Sport, Universitatea „Spiru Haret" Bucureşti".

Practic, s-a inscris la doctorat in 2003, dar abia in 2004 ea a terminat masterul, desi site-ul Universitatii Nationale de Educatie Fizica si Sport (UNEFS) Bucuresti se mentiona foarte clar la articolul 5 ca „Pentru studiile universitare de DOCTORAT se pot înscrie absolvenţii cu DIPLOMĂ de MASTER sau echivalenta acesteia".

Ulterior, dezvalurilor facute de ZIUAnews, Elisabeta „Uta" Lipa si-a modificat CV-ul de pe site-ul MTS (vezi documentul infacsimil), mentionand ca s-a inscris la doctorat in 2004, si nu in 2003, cum precizase initial. Oare, indrumatorul de doctorat al Elisabetei Lipa, controversatul profesor Adrian Gagea mai stie in ce perioada a indrumat-o la doctorat pe actuala sefa a MTS?

CV Elisabeta LIPĂ - Ministru al Tineretului și Sportului

Experienţă profesională
· 2015 - Prezent Ministru al Tineretului şi Sportului
· 2014 - Prezent Vicepreședinte al U.S.I.P. (Uniunea Sportivă Internațională a Polițiilor)
o Uniunea Sportivă Internațională a Polițiilor a fost înființată în urma cu 14 ani și are drept scop promovarea sportului în rândul structurilor de poliție, din întreaga lume. În cadrul competițiilor organizate până în prezent, angajații Ministerul Afacerilor Interne din România au obținut rezultate deosebite(9 medalii de aur, 3 de argint și 3 de bronz la judo, cros, tir, înot, tenis și fotbal).
· 2009 - Prezent Vicepreședinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român
o Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) este o asociație de interes național aparținând mișcării olimpice, care se organizează și funcționează în bază statutului propriu elaborat în conformitate cu prevederile Chartei Olimpice și legislației române în vigoare.
o COSR are rolul de a propaga principiile fundamentale ale olimpismului la nivel național, precum și de a sprijini crearea de instituții care se dedică educației olimpice.
o COSR sprijină sportul de înaltă performanță și are obligația de a alcătui Echipa României care participă la Jocurile Olimpice. De asemenea, COSR trebuie să organizeze și să conducă delegațiile sale atât la Jocurile Olimpice cât și la alte competiții internaționale patronate de Comitetul Internațional Olimpic (CIO).
· 2009 - 2015 Președinte al Clubului Sportiv Dinamo București, Ministerul Afacerilor Interne . (Chestor de Poliție).
o Strategia şi coordonarea activităților organizației, promovarea de proiecte, sponsorship, managementul clubului. Dezvoltarea misiunii, viziunii și valorilor Clubului Sportiv Dinamo București, cel mai titrat club sportiv din România.
· 2009 - 2015 Președinte al Federației Române de Canotaj
o Managementul unui sport care, in 90 de ani, de la înfiinţarea federaţiei, a adus, de-a lungul timplui, 238 de medalii pentru România, dintre care 37 la Jocurile Olimpice, 115 la Campionatele Mondiale şi 87 la Campionatele Europene.
· 2008 - 2009 Director General Adjunct Afaceri Europene si Relații Internaționale, Ministerul Afacerilor Interne
· 2005 - 2007 Director Adjunct, Ministerul Afacerilor Interne
o Coordonarea activităților specifice de relații publice și comunicare.
· 2004 - 2005 Consilier pe probleme de sport al Ministrului de Interne
o Coordonarea activităților sportive ale Ministerului Afacerilor Interne
· 2000 - 2003 Comisar şef, Poliţia Română, Brigada de Poliţie Rutieră, Departamentul Educaţie Rutieră, Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti
o Proiecte şi activităţi pentru evitarea accidentelor rutiere, prin formarea abilităţilor, competenţelor şi comportamentului rutier responsabil.
· 1980 - 2004 Canotoare

Educaţie şi formare
· 2003-2008 Doctor în Educaţie Fizică şi Sport, Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti. Titlu:" Cauzele şi efectele longevităţii sportive în sporturile de anduranţă"
· 2007 Diplomă de absolvire la cursul postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională în domeniul securităţii si apărării naţionale „Probleme Actuale ale Securităţii Naţionale". Colegiul Naţional de Apărare Bucureşti
· 2002-2004 Master în Educaţie Fizică şi Sport, Universitatea „Spiru Haret" Bucureşti
· 2003 Diplomă de studii postuniversitare, Academia de Poliţie „ Alexandru Ioan Cuza", Bucureşti
· 2001 Diplomă de expert în administraţie sportivă, Training susținut de experți din Comitetul Olimpic Internaţional
· 1996-2000 Diplomă de absolvire. Profesor de educaţie fizică şi sport, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Universitatea din Bacău
· 1982 Diplomă de Bacalaureat, Liceul Industrial nr. 18, Bucureşti

Limbi străine
· Engleză (EN), Rusă (Ru)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE