Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ultima inepție a lui Cioloș: Poliță RCA pentru căruțe

Postat la: 16.11.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ordonanța de Urgență a Guvernului (OUG) nr. 54/2016 privind RCA datat recent de catre Guvernul Ciolos introduce obligativitatea asigurării căruțelor. Actul normativ a schimbat definiția termenului de „vehicul", în așa fel încât proprietarii atelajelor cu tracțiune animală care au nevoie de înregistrare nu mai pot circula legal fără poliță RCA.

Astfel, sutele de mii de căruțe care circulă pe drumurile din România vor avea nevoie de asigurare RCA, dacă autoritățile vor aplica întocmai prevederile OUG 54/2016 privind asigurarea de răspundere față de terți. În această situație absurdă, s-a ajuns prin modificarea definiției termenului de „vehicul" și a paragrafelor din vechea lege care defineau obligativitatea asigurării.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a reactionat pentru Hotnews la ineptia tehnocratilor privind introducerea obligativității ca proprietarii de căruțe să aibă asigurare de răspundere civilă auto (RCA), precizand că „normele RCA, care urmează a fi adoptate în scurt timp, în urma finalizării procesului de consultare publică, vor lămuri toate aspectele legate de implementarea OUG 54/2016. În privința informației conform căreia trebuie încheiate contracte RCA și pentru vehicule cu tracțiune animala (ex. căruțe), cel mai probabil vorbim despre o eroare materială, care urmează a fi discutată în contextul finalizării normelor de aplicare a ordonanței de urgență".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE