Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ultimele ore înainte de moțiunea PNL. Câte voturi le mai trebuie liberalilor

Postat la: 12.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Moțiunea de cenzură a liberalilor urmează să fie dezbătură în plenul Parlamentului, vineri, începând cu ora 10.00, iar PNL încă mai încearcă să atragă cât mai multe voturi de partea sa, în speranța că vor aduna numărul necesar pentru a schimba Guvernul Ponta. 

Potrivit unei analize realizate cu câteva ore înainte de începerea ședinței. Ar mai fi nevoie de aproximativ 50 de voturi în plus, în cazul în care toată lumea care a anunțat că va susține moțiunea votează corect, pentru ca Victor Ponta să plece de la Palatul Victoria.

Liberalii au nevoie de 278 de voturi pentru a reuși să treacă cea de-a treia moțiune de cenzură împotriva. Vineri dimineața, situația nu era deloc bună pentru inițiatorii proiectului.

Astfel că grupurile care au anunțat că vor vota pentru plecarea lui Ponta sunt PNL, PSRo, PND și independenții, aceştia adunând împreună 212 voturi.

Maghiarii sunt indeciși, aceştia spunând că nu susțin Guvernul și că se află în opoziție, dar votul privind cererea DNA în privința lui Victor Ponta a arătat că în UDMR fiecare votează cum vrea și cei mai mulți sunt de partea premierului. Chiar și cu voturile acestora, liberalii ar aduna 237 de voturi, ceea ce înseamnă că mai au nevoie de 41 de voturi.

Potrivit declarațiilor de presă din ultimele zile, minoritățile sunt de partea Guvernului, iar UNPR, cei care ar putea deturna situația i-au promis loialitate premierului.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE