Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Un ardelean luptă pentru șefia Agenției Naționale de Integritate

Postat la: 23.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un ardelean se numără printre cei trei candidați care s-au înscris la concursul organizat de Consiliul Național de Integritate (CNI) în vederea ocupării funcției de președinte al Agenției Naționale de Integritate (ANI), care a rămas vacantă în urma demisiei lui Horia Georgescu, trimis în judecată de DNA în dosarul ANRP - transmite AGERPRES.

Este vorba despre Petre Claudiu Platon, în prezent manager public la Ministerul Dezvoltării. Zălăuan la origine, a absolvit în 2000 Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș" Arad, urmând și un curs postuniversitar în domeniul securității naționale la Academia Națională de Informații, Colegiul Național de Informații (2009). El a mai lucrat la Consiliul Județean Sălaj (consilier juridic) și Ministerul de Interne (Unitatea pentru reforma administrației publice).

Alături de el, candidează pentru aceeași funcție Bogdan Stan, în prezent vicepreședinte al ANI, el conducând instituția ca președinte interimar din luna martie 2015, după demisia lui Horia Georgescu, și Ion Ionel Gârleșteanu. Acesta din urmă a candidat și în 2008 și 2012 la șefia ANI, fără succes însă.

Consiliul Național de Integritate (CNI) a anunțat, pe 30 iunie, declanșarea procedurii de selecție a șefului ANI, funcție rămasă vacantă în urma demisiei lui Horia Georgescu. Concursul pentru ocuparea funcției de președinte al ANI constă într-o probă scrisă și în susținerea unui interviu. Proba scrisă se va susține în 24 august, ora 12,00, iar interviul în 11 septembrie, ora 11,00, ambele la sediul Agenției Naționale de Integritate.

„Dosarele de candidatură se depun până la data de 22 iulie. (...) Planurile de management pe baza cărora se vor susține interviurile se depun la sediul Agenției, în aceleași condiții ca dosarele de candidatură, începând cu data de 24 iulie 2015, până pe data de 14 august 2015″, a anunțat CNI.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE