Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Un miliardar rus cauta viata inteligenta in spatiu

Postat la: 21.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Miliardarul rus Iuri Milner a anuntat ca va cheltui 100 de milioane de dolari pentru a decoperi forme de viata inteligenta in spatiu. Miliardarul a aparut alaturi de profesorul Stephen Hawking la Londra, unde a facut anuntul despre "cea mai mare incercare" de a localiza civilizatii extraterestre.

Folosind unele dintre cele mai mai mari telescoape existente, cercetatorii vor lucra la proiectul Breakthrough Listen, ce vizeaza o monitorizare de 10 ani a semnalelor radio provenite din spatiu si care ar putea indica existenta unor forme de viata inteligente in alte zone ale Universului. Profesorul Hawking a sprijinit propunerea miliardarului rus de a incerca sa descopere viata pe alte planete. "Credem ca viata a aparut in mod spontan pe pamant, astfel ca in acest univers infinit trebuie sa existe si alte forme de viata inteligenta", a declarat Hawking.

Cel mai mare proiect stiintific pentru cautarea vietii extratereste va dura zece ani de zile si va folosi doua dintre cele mai puternice telescoape din lume, cu care oamenii de stiinta vor putea studia galaxia noastra, Calea Lactee, si din alte 100 galaxii invecinate. Iuri Milner se alatura prin aceasta initiativa unui numar tot mai mare de investitori si antreprenori de succes care au devenit interesati de explorarea spatiului. Unul dintre acestia este Elon Musk, creatorul companiei SpaceX, care a spus ca doreste sa colonizeze planeta Marte.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE