Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Un nou proiect al legii Turismului, în dezbatere publică

Postat la: 27.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministerul Economiei, Comertului si Turismului a publicat, vineri, în dezbatere publică proiectul privind Legea Turismului, care prevede închisoare e până la 3 ani sau amendă de până la 50.000 de lei pentru constructiile ridicate fără autorizatie.

De asemenea, nerespectarea prevederilor privind întreţinerea şi igienizarea zilnică a plajei închiriate, neamenajarea plajei la începutul sezonului turistic estival, neasigurarea lucrărilor de canalizare şi alimentare cu apă până la zona limitrofă plajei se amendează cu sume cuprinse între 10.000 şi 30.000 lei.

Pentru circulaţia sau staţionarea autovehiculelor pe plajă, pentru permiterea campării pe plaja cu destinaţie turistică, dar şi pentru permiterea realizării de activităţi de comerţ ambulant pe plajă, se vor da amenzi între 5.000 la 10.000 lei.

În plus, operatorii economici autorizaţi în domeniul turismului au obligaţia "să funcţioneze cu personal calificat, specializat, perfecţionat şi autorizat, în conformitate cu reglementările şi normele de specialitate în vigoare". În ceea ce priveşte formarea profesională, se specifică faptul că este permisă dobândirea competenţelor profesionale în domeniul turismului prin "practicarea unor activităţi specifice sectorului turistic direct la locul de muncă sau autoinstruirea".

Documentul mai prevede că operatorii economici din turism care deţin structuri de primire turistice în staţiuni au obligaţia să renoveze exterioarele clădirilor de orice tip în care îşi desfăşoară activitatea de cazare, alimentaţie publică, agrement, transport turistic, tratament balnear, în vederea asigurării aspectului general al clădirii. Trebuie subliniat ca un grup de parlamentarii liberali au depus, in urma cu cateva luni, la Senat, un proiect de lege privind turismului, urmand ca votul final pe acest proiect sa fie dat de Camera Deputatilor.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE