Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Un vas de aur și mai multe obiecte arheologice au fost descoperite de polițiști la hoții de morminte

Postat la: 01.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Polițiștii au descoperit zeci de monede antice, bijuterii, vase ceramice și un vas de aur, în urma unor percheziții realizate la o grupare de hoți specializați în jefuirea unor situri arheologice. Oamenii legii au descoperit un adevărat tezaur în urma perchezițiilor realizate în judeţele Bistriţa-Năsăud şi Cluj.

În total, aproape 500 bunuri arheologie: arme antice din fier, monede, vase ceramice şi unul din aur, brăţări, inele cu valoare arheologică. Suspecții nu au putut justifica proveniența acestor obiecte de patrimoniu, dar polițiștii au găsit la domiciliile lor patru detectoare de metale, fără documente legale.

"Poliţiştii au ridicat un vas din aur de aproximativ 320 de grame şi unelte, datate din epoca bronzului, bunuri arheologice susceptibile de clasare în categoria juridică Tezaur a patrimoniului naţional, evaluate la aproximativ 150.000 de lei, care ar fi fost detectate în zone cu patrimoniu arheologic de pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud", informează Poliția Română.

Faţă de două persoane din Bistriţa-Năsăud, poliţiştii au dispus continuarea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, accesul cu detectoare de metale şi utilizarea lor în zonele cu patrimoniu arheologic, fără autorizare prealabilă, abuz în serviciu şi tăinuire.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE