Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Una dintre cele mai mari voci ale Romaniei a murit!

Postat la: 27.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Baritonul Florin Dumitru Petre, unul dintre cei mai indragiti tineri artisti de pe scena Teatrului Muzical "Nae Leonard" Galati, a incetat din viata, sambata, 25 iulie, dupa o lupta de cativa ani cu o teribila boala. La doar 33 de ani, Florin Petre ajunsese deja la o cariera artistica si pedagogica de exceptie.

A fost considerat un talent de exceptie. O spun toti cei care l-au cunoscut, ca simpli spectatori, ca admiratori, ca prieteni. O spun si specialistii muzicii de aici, din spatiul romanesc, dar si din toate colturile lumii.

Artistul galatean Florin Petre s-a stins din viata sambata, 25 iulie 2015, la Bucuresti, din cauza unei boli cumplite, care l-a macinat putin cate putin. A luptat cu leucemia demn. Nu s-a plans. Si-a construit o cariera extraordinara, cu perseverenta celui care stie ca are o misiune importanta pe pamant si trebuie sa o duca pana la capat, scrie adevarul.ro.

Inca din anul 2005, la 22 de ani, cariera tanarului bariton capata dimensiuni internationale, efectuand turnee cu spectacole si concerte in Japonia, Austria, Elvetia, Cehia, Italia etc.

Din 2003 incepe colaborarea cu Teatrul Muzical „Nae Leonard" Galati, iar din 2008 cu Teatrul National de opera si balet „Oleg Danovsky" Constanta. In 2010, devine profesor al Colegiului National de Muzica „George Enescu" din Bucuresti, iar in 2013 ii este conferit inaltul titlu stiintific de Doctor in Muzica. Cu doar cateva zile in urma, primise gradul didactic I. Repertoriul sau a cuprins roluri principale de dificultate din opere celebre: Contele din Nunta lui Figaro, Leporello din opera Don Giovanni, Guglielmo din opera Cosi fan tutte, Papageno din opera Flautul Fermecat.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE