Unde se pot distra copiii in Bucuresti de 1 iunie
Postat la: 01.06.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

ZIUA COPILULUI 2016 - Concerte, concursuri şi un radio special creat pentru Ziua Copilului 2016 - Cultural Junior - se numără printre evenimentele ce marchează Ziua copilului.
Cei mici pot participa la concursuri ce le sunt dedicate, la piese de teatru, la demonstraţii ale angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi pot asculta programe radio create special pentru ei. De asemenea, intrarea la unele muzee este gratuită pentru micii vizitatori.
Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov organizează, miercuri, Ziua Porţilor Deschise în Parcul Nou din localitatea Mogoşoaia, începând cu ora 11,00, unde invitaţi vor fi copiii instituţionalizaţi în două centre de pe raza judeţului.
Activitatea are drept scop informarea copiilor cu privire la activităţile importante derulate la nivelul Poliţiei Române pentru asigurarea unui climat de linişte publică şi familiarizarea acestora cu specificul şi istoricul instituţiei.
Activităţile desfăşurate vor consta în prezentarea unei autospeciale şi a unei motociclete din dotarea Poliţiei Rutiere, a echipamentului, armamentului, precum şi a mijloacelor de protecţie individuală şi balistică, a truselor criminalistice din autolaboratorul pentru amprentare, relevare şi ridicarea urmelor papilare şi prezentarea a trei câini de urmă şi patrulare.
Tot miercuri, Parcul "Alexandru Ioan Cuza" va fi gazda unui maraton de peste zece ore de distracţie şi bucurie în familie, în cadrul evenimentului 'Copiii colorează viaţa', organizat de Itsy Bitsy, alături de Primăria sectorului 3.
Astfel, de dimineaţa şi până seara, pe aleile parcului se vor desfăşura peste 50 de ateliere distractive. Cele mai iubite jocuri ale copilăriei, concursuri, premii, expoziţii, muzica şi dansul vor transforma Ziua copilului într-un adevărat festival. Peste 200 de copii vor cânta şi dansa pe scenă, alături de personajele Itsy, Bitsy şi Zăpă, care pregătesc de asemenea zeci de alte surprize.
Pe scenă vor mai urca Oana Sârbu, care lansează în premieră noul său album de muzică pentru copii "Sunt şic", Gabriel Cotabiţă, care va cânta alături de grupul Miniton, dar şi actriţa Crina Zvoboda, care va oferi un moment interactiv de ventrilocie.
"Ateliere cu lipici pentru mămici şi pitici" vor avea loc în Foişorul de lemn, începând cu ora 10,00, unde nouă dintre cele mai cunoscute bloggeriţe în materie de parenting vor discuta cu mamele despre cum să crească un copil fericit şi sănătos, fără să se sacrifice.
Expoziţie de desene, poze la minut, ateliere de robotică, jocurile copilăriei părinţilor, jocuri şi activităţi în limba engleză, atelier 'Ora de net' cu Salvaţi Copiii, concursuri de împletit părul, poze cu mascota Mickey Mouse, gimnastică pentru bebeluşi cu kinetoterapeuţi, face painting, Muzeul jucăriilor, atelier de confecţionat brăţări, desene pe asfalt şi ateliere creative, dar şi atelierul de gătit 'străbucate' sunt doar câteva dintre activităţile la care cei mici pot participa de ziua lor, în parcul bucureştean.
Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Grădina Zoologică, organizează miercuri o serie de activităţi educative pentru a sărbători Ziua Internaţională a Copilului, dar şi Ziua Mondială a Mediului. Scopul acestor activităţi îl reprezintă promovarea în rândul tinerei generaţii a unor comportamente responsabile faţă de natură. În acest sens, copiii şi adolescenţii cu vârsta de până la 18 ani vor avea acces gratuit în incinta Grădinii Zoologice.
Copilăria şi eroii săi vor fi sărbătoriţi de mărcile poştale româneşti.
Emisiunea de mărci poştale Romfilatelia "Personajele copilăriei" aduce astfel în prim plan câteva dintre personajele îndrăgite: Făt Frumos şi Ileana Cosânzeana, Neghiniţă, Domnul Goe şi eroii din "Punguţa cu doi bani". Cele patru mărci poştale vor putea fi achiziţionate începând de miercuri, de la magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara.
De Ziua copilului, Ministerul Afacerilor Interne organizează a opta ediţie a evenimentului "Ziua Porţilor Deschise".
Vizitatorii se vor putea familiariza cu activitatea poliţiştilor, jandarmilor, pompierilor, poliţiştilor de frontieră, piloţilor MAI, medicilor şi paramedicilor SMURD, şi vor avea ocazia să vadă tehnica expusă de fiecare structură a ministerului, sălile de conferinţă şi zonele cu încărcătură simbolică şi istorică.
În sala de videoconferinţe a MAI, copiii vor putea lua locul celor care conduc şi iau decizii pentru siguranţa cetăţenilor.
În parcarea din faţa clădirii MAI, sărbătoriţii vor putea urmări şi chiar lua parte la exerciţii de autoapărare sau de acordare a primului-ajutor, vor putea urca în elicopterele Inspectoratului General de Aviaţie, în maşinile poliţiştilor şi jandarmilor şi în şalupele poliţiştilor de frontieră. Totodată, ei pot urmări îndeaproape demonstraţiile câinilor special antrenaţi pentru prinderea infractorilor şi pot învăţa câteva reguli de comportament în situaţii de urgenţă.
Anul acesta, în premieră, poliţia va prezenta unitatea mobilă pentru identificarea victimelor dezastrelor, un automobil de teren considerat ca fiind o adevărată uzină criminalistică pe roţi. Tot în premieră, jandarmii montani vor executa un exerciţiu de escaladare a clădirii Ministerului Afacerilor Interne, iar în parcarea din faţa instituţiei vor fi expuse două elicoptere: unul de poliţie şi unul SMURD.
Şi Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" sărbătoreşte Ziua internaţională a copilului. În perioada 1 - 5 iunie cei mici sunt aşteptaţi să petreacă momente speciale în ambianţa "satului de la şosea".
Muzeul a pregătit câte o diplomă pentru cele mai frumoase lucrări inspirate din lumea satului tradiţional, prezentate în cadrul expoziţiei - concurs de desene "În lumea copiilor de 1 iunie", dar şi un program de divertisment realizat împreună cu Opera Comică pentru Copii şi Romfilatelia.
Copiii cu vârste de până la 18 ani vor avea acces gratuit miercuri, de ziua lor, în expoziţia permanentă a Muzeului Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa".
Muzeul îşi va deschide miercuri porţile la ora 10,00, iar până la ora 20,00 cei mici se vor putea distra, dar vor şi învăţa o mulţime de lucruri noi despre animalele din întreaga lume.
De asemenea, copiii vor putea vedea în premieră în România Diodrama, un proiect care are rolul de a atrage atenţia publicului asupra efectelor pe care tăierile ilegale de păduri le au asupra habitatelor.
De 1 iunie, Radio România Cultural lansează Cultural Junior, un radio de o zi pentru copii. Timp de 24 de ore, radioul va difuza online programe dedicate copiilor.
Gazda postului, Lidia Laic, invită părinţii şi copiii în călătorii prin parcurile şi muzeele lumii, le spune poveşti auzite, citite sau inventate, joacă teatru, recomandă cărţi, filme, spectacole, benzi desenate şi desene animate. La Cultural Junior, cei mici fac cunoştinţă cu alţi copii şi vorbesc despre ştiinţă pe înţelesul tuturor.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
-
Îți vine să te intrebi cum naiba au facut averi? Cine sunt misterioşii oameni din business care consiliază cel mai prost guvern al tuturor timpurilor
Sorin Grindeanu: „Exista un grup informal de consilieri din privat care consiliaza Guvernul, ceea ce este ilegal". ...
-
Acum se explică toate: Creierul nostru "redă în reluare" ultimele 15 secunde din realitatea de lângă noi
Cercetatorii de la Universitatea din Aberdeen și Universitatea din California scot la iveala un adevar surprinzator desp ...
-
Si-a prevazut sfârșitul: Ozzy Osbourne a murit. Acum două săptămâni a susținut concertul de adio pentru fani
Vedeta heavy metal Ozzy Osbourne a murit, la doar cateva saptamani dupa ce s-a reunit cu colegii sai de trupa Black Sabb ...
-
Harta tarilor europene in care cei meteosensibili se simt cel mai rău. România este printre cele mai afectate
O noua teorie circula pe internet legat de faptul ca persoanele meteosensibile se simt din ce in ce mai rau in aceste zi ...
-
Schema băieților destepti din Energie: Conducerea Electrica Serv a sifonat 4,5 milioane de lei
Polițiștii Capitalei au efectuat 11 percheziții domiciliare intr-un dosar de delapidare in care sunt vizate opt persoane ...
-
Google şi OpenAI câştigă aurul la Olimpiada Internaţională de Matematică, o premieră pentru I.A.
Google, prin divizia sa de inteligenta artificiala, si OpenAI au anuntat ca modelele lor AI au obtinut medalii de aur la ...
-
Percheziții DNA la Cristian Popescu Piedone. De ce este suspectat șeful ANPC
Percheziții DNA au loc marți, 22 iulie, la șeful ANPC, Cristian Popescu Piedone. Procurorii au descins in complexul rezi ...
-
Pare imposibil dar ziua de 22 iulie ar putea fi cea mai scurtă zi din istorie
Cercetatorii au anunțat ca ziua de 22 iulie ar putea fi cea mai scurta zi din istorie, depașind un record stabilit acum ...
-
Planul secret al Comisiei Europene care lovește direct in piața auto
Comisia Europeana pregatește in secret un proiect de lege care ar obliga companiile de inchirieri auto, precum Sixt sau ...
-
Nu mai e niciun secret: Cercetătorii de la Harvard vorbesc deschis despre o civilație avansată care provine din adâncurile Pământului
Cercetatori de la Harvard și Montana Technological University sugereaza o noua perspectiva asupra fenomenelor OZN, cunos ...
-
Blestemul Red Bull: Felix Baumgartner este al zecelea sportiv care moare tragic de pe o listă neagră a curajului extrem
Moartea fulgeratoare a lui Felix Baumgartner zguduie din nou lumea sporturilor extreme. Celebrul aventurier austriac, in ...
-
Cazul "Andrei Drăgan" - un dosar uitat de opt luni în sertar care lasă vinovații nepedepsiți
La opt luni de la moartea tragica a lui Andrei Marius Dragan, adolescentul de 16 ani decedat in urma unui șir de erori m ...
-
Top 5 inventii care ne-au schimbat vietile, fara sa ne dam seama
Cred ca am observat cu totii avansul tehnologic extrem de rapid din ultimii ani de zile. Asadar, au aparut o multime de ...
-
Cea mai masivă coliziune de găuri negre observată vreodată pune la încercare teoriile despre formarea Universului
O echipa internaționala de astronomi a detectat cea mai puternica și misterioasa coliziune de gauri negre inregistrata p ...
-
Secretul șamanilor confirmat de știință: Mecanismul prin care ciupercile halucinogene vindecă boli si inteneresc organismul cu pana la 60%
O substanța halucinogena extrasa din ciupercile halucinogene ar putea deveni un adevarat elixir al tinereții. Studiile r ...
-
Când vedeți săgeata de mouse pe ecranul bancomatului nu introduceți cardul că rămâneți fără banii din cont
În sezonul turistic, infractorii vaneaza turiștii neatenți, profitand de aglomerația urbana. Bancomatele din zonel ...
-
Șeful ASF a calculat "Curba lui Laffer" pentru România. Modelul pe care ar trebui să-l urmeze Ilie Bolojan dar care nu pricepe absolut nimic. Poate Nicușor Dan sa-i explice
Șeful Autoritații de Supraveghere Financiara, Alexandru Petrescu, vorbește despre situația actuala din Romania, dar și d ...
-
Un bărbat beat a furat o ambulanță din curtea Spitalului de Urgență Giurgiu. A rupt bariera și a gonit până în Teleorman cu politistii după el. S-au tras focuri de armă
Un barbat de 46 de ani a furat o ambulanta din curtea Spitalului Judetean de Urgenta Giurgiu si a distrus bariera de acc ...
-
Fizicienii confirmă că trăim într-o gaură gigantică din spațiu VIDEO
Autor: Sabine Hossenfelder Este aceasta poate cheia pentru a ințelege in sfarșit universul? Sa vedem. Numarul galaxiilor ...
-
România va avea cat de curand o clima africană: Meteorologii anunță când va fi vârful caniculei în țara noastră
Meteorologul ANM, Florinela Georgescu, a explicat ca in aceste zile o masa de aer fierbinte din nordul Africii ajunge pe ...
-
Nu a fost stop cardiac! Cauza mortii lui Felix Baumgartner a fost reevaluată. Care a fost cu adevarat motivul care a produs această tragedie
Felix Baumgartner, celebrul sportiv austriac care a intrat in istorie in 2012 dupa ce a sarit cu parașuta din stratosfer ...
-
Christian Sabbagh critică dur sistemul public de sănătate după ce a avut AVC: "Zâmbeam, dar eram singur în lupta pentru viață"
Jurnalistul Christian Sabbagh a revenit la pupitrul știrilor Kanal D, la doar cateva zile dupa ce a suferit un accident ...
-
Devine un obicei anti-creștin: Încă o țară europeană introduce sinuciderea asistată și redeschide vechile controverse
Parlamentul Sloveniei a adoptat vineri o lege care permite moartea asistata, alaturandu-se unui numar tot mai mare de ta ...
-
Rezultate autopsiei în cazul lui Felix Baumgartner: Ce s-a întâmplat fix înainte de prăbușire
Autopsia a confirmat ca Felix Baumgartner a suferit un stop cardiac in timpul zborului cu parapanta motorizata, in accid ...
-
Planul NATO de apărare pe Flancul Estic. Dezvăluirile comandantului trupelor SUA în Europa: "Putem opri un atac într-un interval de timp de care nu s-a mai auzit până acum"
Generalul american Cristopher Donahue, comandantul trupelor SUA in Europa și al forțelor terestre ale NATO, a dat detali ...
-
Răsturnare de situație în ancheta privind Coiful de la Coțofenești: Interlopii români, eliminați de pe lista suspecților
Ipoteza conform careia un interlop roman ar fi comandat furtul Coifului de la Coțofenești și al celor trei brațari dacic ...
-
Un fost homosexual riscă închisoarea după ce a relatat public modul în care a devenit creștin
Un fost activist LGBT din Malta, care se pare ca risca o pedeapsa cu inchisoarea dupa ce a marturisit ca a lasat in urma ...
-
Bible Chat - aplicația creștină care a cucerit lumea cu ajutorul AI: "Vrem să ajungem la un miliard de oameni"
Bible Chat, o aplicație mobila de consiliere spirituala creștina, dezvoltata de o echipa internaționala coordonata de La ...
-
A fost inventat dispozitivul care transformă visele în secvențe cinematografice. Ca să le poți vedea pe ecran, ca pe un film, ai nevoie doar de un cablu HDMI
O companie olandeza lanseaza un „inregistrator de vis" bazat pe inteligența artificiala: visele pot fi transformat ...
-
Un muncitor din India a dezvăluit pe TikTok veniturile obținute ca livrator în România: Postarea a stârnit un val de reacții online
Utilizatorul YADAV_IN_EUROPE a devenit viral dupa ce acesta a publicat imagini cu presupusul sau caștig lunar ca livrato ...
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu