Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Uniunea Judecatorilor condamna Inspectia Judiciara pentru cercetarea eliberarii lui Piedone

Postat la: 12.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) a transmis un comunicat de presa in care condamna ca "inacceptabila si periculoasa" modalitatea in care Inspectia Judiciara s-a autosesizat impotriva judecatorului care a decis eliberarea lui Cristian Popescu Piedone.

"UNJR condamna ca inacceptabila si periculoasa modalitate in care Inspectia Judiciara intelege sa-si exercite prerogativele ce ii revin, potrivit legii, transformandu-se intr-un instrument de presiune impotriva judecatorilor, actiune ce are ca effect incalcarea independentei justitiei. Prin comunicatul dat publicitatii azi, 12 noiembrie, Inspectia Judiciara a anuntat ca s-a sesizat din oficiu impotriva judecatorului Constantin Luchian Constantinescu de la Curtea de Apel Bucuresti care a decis, in urma contestatiei, eliberarea din arest preventiv a primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone", se arata in comunicatul UNJR.

Uniunea Judecatorilor sustine ca propunerea de arestare preventiva in acest caz a fost formulata de DNA, institutie care are datoria sa prezinte dovezi care sa sustina o astfel de masura preventiva, aceste dovezi fiind analizate de judecator, iar decizia acestuia este luata in baza legii si a propriei constiinte.

"Mentionam ca este vorba despre o masura preventiva pe durata urmaririi penale si nu despre o hotarare de condamnare sau achitare din moment ce procesul acestuia pe fond inca nici nu a inceput. Interventia Inspectiei Judiciare intr-un moment in care hotararea judecatoreasca nu este nici macar motivata, este o presiune inacceptabila asupra acestui judecator si o amenintare la adresa independentei tuturor judecatorilor si o violare flagranta a statului de drept in Romania", mai spun membrii Uniunii.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE