Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Universitatea București ar putea să-i retraga titlul de doctor lui Ponta

Postat la: 21.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Guvernul a aprobat, in aceasta saptamana, o ordonanţă de urgenţă de modificare a legii, astfel încât demnitarii acuzaţi de plagiat nu vor mai fi verificaţi de Consiliul Naţional de Etică din subordinea Ministerului Educaţiei, cazurile lor urmând să fie analizate, la fel ca toate tezele de doctorat, de universităţi.

"În cazul lui Victor Ponta și în cazul Olguței Vasilescu, lucrurile sunt foarte simple din punctul de vedere al Comisiei de Etică. Dacă Universitatea are cadrul legal pentru a cere retragerea titlului de doctor, le va retrage titlul de doctor. Noi am analizat lucrările și am arătat deja că au plagiat", spune profesorul Marian Popescu, președintele Comisiei de Etică de la Universitatea din București, care așteaptă apariția actelor normative care să stabilească procedurile pentru retragerea titlurilor. Incă din vara lui 2012, comisia a stabilit că Victor Ponta a copiat mai bine de o treime din lucrarea sa de doctorat „prin preluarea integrală de blocuri de text, de rânduri sau prin inversarea unor blocuri de text în raport cu sursele".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE