Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Vantu: „Zi de zi ii vedem pe "marii politicieni" din Romania facand coada la usa lui Coldea"

Postat la: 22.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Intr-o noua postare pe bogul sau, controversatul om de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, lasa de inteles ca zilele prim adjunctului directorului SRI, generalului Florian Coldea, sunt numarate, iar politicienii romani sunt „o adunatura de derbedei, grupata in partide politice". Ultima postare integrala a lui SOV:

Majoritatea zdrobitoare a generatiei mele, dupa ce a reusit sa strice aproape in totalitate generatia care a venit din urma, mandra nevoie mare ca a cunoscut la viata ei atat comunismul, cat si capitalismul, s-a retras intr-o lume a ei care nu mai are nicio legatura cu realitatea. De la inaltimea patetica a varstei pe care o au, membrii ei continua sa propovaduiasca valori in care nu au crezut sau pe care nu le-au inteles vreodata, valori care oricum au un impact minor asupra tinerei generatii. Si asta nu din cauza lipsei lor de perenitate, ci din pricina celor care le rostesc. Dispretul tinerei generatii pentru generatia mea este total si indreptatit. Acelasi dispret il manifesta si la adresa generatiei de mijloc, urmare a faptului ca aceasta i-a exclus din procesul de constructie si alocare de resurse - nu doar materiale, ci si spirituale.

Raspunsul la acest dispret este nepasarea: nimeni nu le da nimic, nimeni nu ii invata nimic, tineri amanetati, vanduti si manipulati in cel mai grotesc mod posibil, dezmosteniti de tara lor, condamnati sa traiasca intr-o stare de semipribegie sau de sclavie moderna in propria lor casa. O adunatura de derbedei, grupata in partide politice, cu un servilism dezgustator la adresa americanilor, a obtinut de la acestia dreptul de a jefui pe rupte fara sa-si dea seama ca in timpul asta Coldea si Maior le faceau dosare penale pentru fiecare furaciune la ordinul acelorasi baieti. Asa se face ca, tremurand de spaima puscariei si a confiscarii rodului talhariilor lor, au cedat bogatiile si suveranitatea "tarisoarei noastre" fara sa clipeasca.

Zi de zi ii vedem pe "marii politicieni" din Romania facand coada la usa lui Coldea, cersindu-i favoarea de a bea o cafea impreuna in speranta de a obtine bunavointa acestuia. Prostii nu realizeaza faptul ca dupa dezvaluirile celor doua Femei, Udrea si Bica, el insusi este pe faras, manevrele cu Tender si Ghita neputand sa prosteasca pe nimeni. Ele fac parte dintr-un joc personal in care a folosit resursele institutiei, nu ca urmare a strategiei impuse de stapanii lui.

Tentativa de stergere a urmelor a fost facuta cu atata stangacie incat toti si-au dat seama de nivelul precar al profesionalismului si onestitatii acestuia. Trucul acela cu:
"- Intai iti dau maxim de puscarie, apoi te albesc cu acoperitii mei din presa pentru a netezi calea unei decizii favorabile in rejudecarea cauzei." (cazul Tender)
sau
„- Parchetul iti pune sechestru si instanta ti-l ridica." (cazul Ghita)
arata ca d-nul Coldea datoreaza celor doi atat de multe incat, din disperare, recurge la aceste manevre jenant de simpliste chiar si pentru un absolvent de liceu.

Tinerei generatii trebuie sa i se spuna toate astea pentru ca ea va trebui sa repare porcariile pe care noi le-am facut; ei trebuie sa i se explice mecanismele prin care noi am expropriat-o si de ce am facut-o pentru ca ea va trebui sa redea Romania romanilor. Evident ca aceste doua generatii mai varstnice au tot interesul sa ascunda aceste adevaruri, sa-si camufleze vinovatia in spatele unor sforaitoare tirade patriotarde. In aceste generatii exista indiscutabil si oameni de o foarte buna calitate, inteligenti, cultivati, onesti, dar prin lipsa lor de implicare si combativitate sunt la fel de vinovati ca derbedeii despre care v-am povestit pana acum. Pentru ca au pus mai presus de viitorul copiilor lor siguranta si confortul propriu.

Nu este de mirare ca tanara generatie ii detesta in egala masura, considerandu-i la fel de vinovati ca si pe ceilalti. In acest context am apreciat ca una dintre solutiile care se impune pentru armonizarea relatiilor dintre generatii este comunicarea. Noi sa le spunem ce tampenii am facut si sa le impartasim din experienta de viata acumulata pentru a-i ajuta sa gaseasca mai usor solutii problemelor pe care le-am generat. Ii invit pe oamenii de o buna calitate de care va vorbeam sa inceapa sa comunice cu tinerii, chiar daca la inceput vor fi insultati sau injurati. Cu timpul, demersul lor se va dovedi destul de util. Veti fi surprinsi, dragi babalaci (este prima oara cand va fac onoarea sa comunic cu voi), cata substanta si cata profunzime zac in copiii astia. E drept ca au si ei cretinii lor, dar sa nu uitam ca si noi ii avem pe ai nostri. Va veti reintalni cu un tip de candoare pe care noi am pierdut-o demult si care va va ajuta sa intineriti putin.

Ajutati-i, lua-v-ar dracu'!
Nimeni nu o face!

* Batrahomiomahia ("Batalia broastelor cu soarecii"), atribuita de romanii antici lui Homer, dar cu o paternitate pana in ziua de astazi discutabila, reprezinta o zoo-parodie a Iliadei. Intrata in mentalul colectiv ca sinonim al ideii de "altercatie tampa", ea este esentialmente ipostaza unui oximoron: o "epopee de balta", episod din "maretia ridicolului". Tiganiada lui Ion Budai-Deleanu aduce in literatura romana din parfumul epopeilor ratate, in timp ce o alta interpretare a termenului ar putea fi cea de "stupiditate solemna", ale carei reprezentatii le regasim recurent in prime-time-ul socio-politic romanesc.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE