Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Verdictul lui Tolontan: Vicepremierul Oprea, fost agent al serviciilor secrete!

Postat la: 29.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ziaristul Cătălin Tolontan prezintă, pe blog, o serie de secvenţe incendiare din biografia controversatului vicepremier Gabriel Oprea. Tolo.ro citează surse de încredere - foşti oficiali ai echipei Jiul Petroşani - care susţin că, în 1995 (când încă tânărul Oprea a fost paraşutat la Petroşani, pentru a-i căra servieta lui Miron Cozma), actualul general uneperist era agentul unei structuri a serviciilor secrete.

Plantat lângă „Luceafărul Huilei"

Oprea - a căruit ascensiune dubioasă (atât militară, cât şi politică şi „intelectuală") ridică o puzderie de semne de întrebare - a fost plantat pentru a culege informaţii despre Luceafărul Huilei şi acţiunile pe care acesta le păstorea prin Valea Jiului.

Viitorul general - „un păianjen stoic"

„Oprea abia împlinise 34 de ani. Se recomanda drept vicepreședinte al clubului Jiul Petroșani. „Era, cum să zic, tăcut și șters. Venea cu noi la meciuri, stătea în umbră, Miron Cozma îi mai dădea cîte o sarcină: «Gabi, vino să vorbim ceva».

Sărea și nu comenta nimic", își amintește un jucător de la Jiul. Erau vremurile de glorie ale echipei și ale lui Cozma. În vestiar, Gabi Oprea țesea ca un păianjen stoic. Prieten cu Puiu Iordănescu și mic antreprenor, "Oprea avea în București, pe Sărăriei, un bar care nu mergea cine știe ce", tînărul cu formaţie militară executa și tăcea.

Agentul serviciilor secrete

"Se citea la el o dorinţă teribilă de a urca. Nici o combinaţie nu era prea greu de făcut. Pe scurt, așa îl vedeam: ca un combinator mărunt, ros de mari ambiţii", sună descrierea unui om din club. "Uitîndu-mă acum în urmă, realizez că Oprea a fost plantat lîngă Cozma de cei care aveau nevoie de informaţii din Vale și din apropierea liderului.

Eu cred că a fost omul unei facţiuni din Servicii", spune unul dintre cei care l-au cunoscut bine pe Cozma. Oprea a rămas aproape doi ani în preajma "Luceafărului Huilei". Amicii de atunci au fost surprinși, mai apoi, de ascensiunea căpitanului în rezervă care a urcat pînă la statutul de general și de om care desface coaliţiile în România", scrie Cătălin Tolontan.

Alex Miclovan

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE