Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Verificări simulate ale Curții de Conturi a României la CFR Călători

Postat la: 13.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

De mai bine de o saptamana, o echipa de auditori ai Curtii de Conturi a Romaniei au descins la CFR Calatori, dar surpinzator, directorul general Iosif Szentes este foarte incantat de cei care au venit in control. Insa, cel mai mult jubileaza directoarea de la achizitii, eterna Carmen Maria Popescu, cea care de ani de zile regizeaza si aranjeaza dupa anumite interese, toate achizitiile facute de CFR Calatori.

Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, tripleta Iosif Szentes- Marcel Litra si Carmen Maria Popescu sar in sus de bucurie pentru auditorii de conturi verifica cam ce vor ei sa iasa bine. Ramane de vazut daca expertii Curtii de Conturi a Romaniei vor verifica si cum s-au facut si se fac achizitiile de carburant, piese de schimb si echipamente de protectie, dar si cum s-au incheiat contractele de reparatii vagoane si locomotive, precum si cele de salubrizare.

De asemenea, poate vor verifica si ce se intampla si luxosul parc auto al CFR si cum s-a ajuns ca anumiti directori, consilieri si demnitari din Ministerul Transporturilor sa se plimbe cu masinile de la CFR Calatori avand consum nelimitat de carburat. Totodata, auditorii de conturi au ocazia sa verifice cum ajuns liderii sindicali sa mai beneficieze, pe langa masina de serviciu pe gratis si cu carburant cat pentru un ministru, de inca un salariu ca asistent sau expert relatii sociale.

De asemenea, inspectorii de conturi au posibilitatea sa verifice si modul cum directorul Iosif Szentes a facut si face jocurile operatorilor privati de transport feroviar de calatori, in detrimentul companiei de stat care-l plateste, chiar pe rutele cele mai rentabile operate de CFR Calatori, precum si modul de taxare unor trenuri inter regio la tarif de regio.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE