Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Victor Ponta, întâlnire cu reprezentanţii BERD la Londra

Postat la: 23.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Premierul Victor Ponta se va afla la Londra, joi, pentru discuţii cu reprezentanţi ai Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi va fi însoţit şi de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

"Mâine va fi (Victor Ponta - n.r.) la Londra pentru discuţii la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. În acest sens a fost adoptat în Guvern un Memorandum privind iniţierea de negocieri în vederea încheierii unui acord între România şi BERD referitor la reprezentanţa băncii în România", a declarat, miercuri, purtătortul de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calotă. Surse oficiale au precizat că premierul va fi însoţit de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

BERD, fondată în anul 1991, este deţinută de 64 de ţări, Uniunea Europeană şi Banca Europeană de Investiţii. România a fost a şasea ţară ca volum al investiţiilor BERD în anul 2014, cu aproximativ 600 de milioane de euro investiţii. Până în prezent, banca a investit în România peste şapte miliarde euro şi a mobilizat, de asemenea, peste 14 miliarde de euro pentru aceste proiecte din alte surse de finanţare. BERD susţine în România proiectele din domeniul energiei, din industrie, comerţ şi agribusiness, în infrastructură, acordând finanţări instituţiilor financiar-bancare, în special pentru IMM-uri.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE