Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Victor Ponta si-a dat demisia odata cu guvernul. Ce se intampla mai departe

Postat la: 04.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Stirea ca Victor Ponta si-a dat demisia in urma presiunilor strazii, dupa ce marti seara 25.000 de oameni au iesit din case cerand demisiile lui Ponta, Oprea si Piedone, dupa dezastrul de la Clubul Colectiv, nu numai ca a surprins prin repeziciune gestului, dar a facut si inconjurul planetei. Fireste, toata lumea se intreaba ce urmeaza.

Protestatarii din Piata Victoriei si cei din tara au cerut demisiile si inlocuirea acestui sistem corupt. Ca atare, nu se asteapta ca guvernul Ponta sa fie inlocuit cu unul la fel de corupt. In situatia de fata, dupa ce presedintele Klaus Iohannis va aproba depunerea mandatului lui Victor Ponta se intrevad trei posibilitati:

1. Va fi propus un guvern din opozitie, din PNL-PDL, cu Catalin Predoiu ca premier, acesta fiind "premierul din umbra" al opozitiei. Chestiunea e ca am avea un guvern care va fi considerat la fel de corupt, cu membri din PDL anchetati in dosare DNA, plus ca in alianta respectiva nu exista atatea figuri marcante incat sa formeze un guvern. In aceasta varianta, PSD-UNPR, cu o majoritate parlamentara nu va vota guvernul. UNPR va ramane aliat cu PSD atata vreme cat Ponta si Oprea sunt in aceeasi barca. Va fi propus un alt premier care nu va fi votat iarasi, ceea ce va conduce la alegeri anticipate, probabil, la inceputul anului viitor, cu un premier interimar.

2. Situatia e cea de mai sus, doar ca PSD-UNPR va vota guvernul lui Predoiu, pe principiul "sa-si rupa gatul pana la alererile din toamna lui 2016, sa vada poporul ce-a pierdut prin depunerea mandatului lui Ponta." In acest timp PSD-UNPR detine majoritatea parlamentara si pune bete-n roate guvernului din opozitie. Liviu Dragnea, ca sef al PSD, dar si Oprea ca presedinte al UNPR ar fi de acord cu aceasta varianta, in ideea ca in 2016, coalitia "sa se intoarca pe cai mari la conducere si guvernare."

3. Iohannis propune un guvern de larga coalitie, cu ministri de la toate partidele, cu specialisti in domeniile lor, cu un prim ministru independent. O solutie pana la alegerile parlamentare din 2016. Aceasta varianta ar multumi si vocea strazii care, in aparenta, ar crede ca a schimbat sistemul, asa cum si-a dorit. Sigur, se poate face si un guvern de tehnocrati, dar varianta nu va fi votata de majoritatea parlamentara.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE