Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Victor Ponta si-a dat oficial demisia din functia de presedinte al PSD

Postat la: 13.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Patru lideri din conducerea PSD, care au dorit să-şi păstreze anonimatul, au declarat pentru Gândul că au aflat de la televizor despre decizia preşedintelui partidului, Victor Ponta, de a-şi da demisia din fruntea partidului. Singurul vicepreşedinte care şi-a asumat o declaraţie critică a fost Ecaterina Andronescu.

"Cred că a făcut o mare greşeală şi pe fond, şi pe formă. Nu trebuia să se retragă - pe fond. Pe formă, mi s-ar fi părut normal să avem o întâlnire şi poate îl convingeam să nu facă lucrul ăsta", a declarat pentru gândul vicepreşedintele PSD, Ecaterina Andronescu. "La primul BPN vom decide convocarea Comitetului Executiv care, conform statului, poate merge mai departe . ..sau poate se răzgândeşte Ponta", a mai spus Andronescu.

Potrivit noului statul al partidului, Comitetul Executiv poate convoca Congresul pentru alegerea unui nou preşedinte. Victor Ponta a renunţat duminică la şefia PSD până când îşi rezolvă „situaţia juridică", gest anunţat într-o scrisoare deschisă publicată pe Facebook. DNA îl acuză pe premier de fals în înscrisuri, complicitate la evaziune fiscală, spălare de bani şi conflict de interese.

La PSD, interimatul va fi asigurat, până la alegeri, de Rovana Plumb. Aceasta a declarat că, dacă la partid lucrurile sunt funcţionale şi fără Victor Ponta, la Guvern Ponta trebuie să-şi continue mandatul „ca să nu ajungem la o criză majoră".

„Dacă la partid putem prelungi interimatul pentru că avem o echipă funcţională, la Guvern prelungirea unui interimat ar duce la o criză majoră", a declarat Rovana Plumb. Ministrul Muncii consideră că decizia lui Victor Ponta de a renunţa la conducerea PSD este una corectă şi care arată preocuparea faţă de partid, precizând că a vorbit despre acest subiect în ultimele zile cu Victor Ponta care „va rămâne premier".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE