Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Vinul de Budureasca, medaliat cu aur la Bruxelles

Postat la: 01.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Vinul de Budureasca, produs in podgoria prahoveana Dealu Mare, a obţinut, recent, Marea Medalie de Aur la concursul internaţional de vin de la Bruxelles, care a ajuns la cea de-a 21-a ediţie. Potrivit unui comunicat al producătorului, Budureasca şi-a asigurat marele premiu cu vinul Origini Sauvignon Blanc sec din ediţia 2014, fiind singurul vin românesc de soi pur care a primit această distincţie.

Alături de distincţia menţionată, Budureasca a mai câştigat la Bruxelles o altă medalie de aur, pentru vinul sec Fetească Regală din 2014, din gama "Vine in Flames", precum şi alte două medalii de argint, pentru Noble 5 din 2012 - un cupaj roşu unic pe piaţa din România creat din cinci soiuri nobile de struguri, respectiv Zenovius vin sec din 2013, din gama Premium.

Dintre cele peste 8.000 de vinuri înscrise la prestigiosul concurs de la Bruxelles, mai puţin de 1% au reuşit performanţa de a obţine Marea Medalie de Aur, distincţie care nu s-a mai aflat de mulţi ani în palmaresul României. Marea distincţie obţinută în Belgia se adaugă altor premii pe care Budureasca le-a primit, anul acesta, la alte competiţii de profil. Concret, la "Decanter World Wine Awards 2015", Budureasca a obţinut două medalii de bronz pentru vinurile seci Origini Sauvignon Blanc din 2014, respectiv Zenovius din 2013, ambele din gama Premium, iar la "International Wine Challenge 2015", vinurile Budureasca au câştigat alte trei medalii- una de argint, şi două de bronz. Totodată, este notabilă şi performanţa reuşită, anul trecut, la "Asia Wine Trophy", competiţie la care producătorul din Dealu Mare a participat în premieră. 

Brandul Budureasca a fost creat în anul 2009, viile întinzându-se pe o suprafaţă de 300 hectare situate la o altitudine cuprinsă între 175 şi 400 de metri, în renumita podgorie Dealu Mare.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE