Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Votul în cazul Șova a fost blocat. Nu a fost cvorum și numărul de voturi a fost egal

Postat la: 02.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Comisia Juridică a Senatului nu a reușit să se pronunțe în cazul lui Dan Șova, după ce nu a fost cvorum și numărul de voturi date de senatorii-juriști a fost egal. Totuși membrii comisiei spun că vor trimite în plen un punct de vedere privind votul de marți.

Preşedintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc, a anunţat, marţi, că în Comisia juridică au fost 5 voturi pentru şi 5 împotrivă pe proiectul de hotărâre privind cazul Dan Şova. "Cu toate acestea, pentru că Biroul Permanent ne-a cerut să transmitem un punct de vedere pentru a avea ce discuta în plen, vom trimite BP proiectul dezbătut astăzi (...) Vom consemna şi rezultatul votului", a spus Boboc.

Votul a fost secret la cererea membrilor PSD ai Comisiei Juridice.

"Senatul încuviinţează reţinerea şi arestarea preventivă a domnului senator Dan Şova", se arată în proiectul de hotărâre.

"Dacă avem din partea Comisiei juridice o propunere articulată, care a primit votul în Comisie, atunci o supunem pe aceea plenului, care poate s-o aprobe sau poate s-o respingă. Dacă Comisia nu ajunge la nicio propunere, pentru că nu pot să întrunească votul majoritar, atunci în plen încep discuţiile, vin propunerile din partea liderilor grupurilor parlamentare sau a celorlalţi senatori şi se supun acelea la vot", declarat Călin Popescu-Tăriceanu, potrivit Mediafax.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE