Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Vrei cablu tv sau Internet? Iată noile obligaţii ale furnizorilor!

Postat la: 02.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dacă vrei să-ţi pui cablu tv sau Internet, află că, de acum încolo, poţi alege oferta cea mai avantajoasă pentru tine mult mai simplu şi mai rapid. Asta pentru că furnizorii unor astfel de servicii sunt obligaţi, prin lege, să pună la dispoziţia clienţilor, pe site-urile proprii, informaţii detaliate şi complete despre tarife, condiţii şi pachete de servicii.

Practic, dacă vrei să-ţi instalezi cablu şi Internet nu va trebui decât să intri pe site-urile furnizorilor, iar acolo vei găsi tot ce te interesează: tarife, pachete de servicii, oferte, detalii despre contracte şi perioada de contractare. Vei şti ce cumperi pentru că vei beneficia de transparenţă totală. Furnizorii de servicii de Internet şi televiziune sunt obligaţi să pună la dispoziţia clienţilor informaţii complete despre ofertele pe care le au, potrivit unei decizii a Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, potrivit avocatnet.ro.

Furnizorii vor fi obligaţi să publice pe propriile site-uri planurile tarifare disponibile şi, pentru fiecare dintre acestea, informaţii referitoare, în principal, la:

Denumirea şi caracteristicile planului tarifar;
Cât costă fiecare plan tarifar;
Viteza maximă de download şi de upload şi viteza minimă garantată;
Precizarea limitărilor serviciilor, aplicaţiilor sau traficului;
Durata contractuală sau variantele de durate minime contractuale.

Aceste informaţii vor trebui să fie accesibile, detaliate, corecte, inteligibile, relevante şi prezentate într-o manieră care să permită utilizatorilor parcurgerea cu uşurinţă a acestora. Informaţiile vor fi actualizate ori de câte ori intervine modificarea lor, precizându-se data ultimei actualizări. Vei cunoaşte dinainte contractul-cadru - Mai mult, furnizorii sunt obligaţi şi vor trebui să publice pe pagina principală a propriilor site-uri şi un link direct spre contractul-cadru şi condiţiile de furnizare a serviciilor pentru care plata se face în avans. Prin contract-cadru se înţelege totalitatea documentelor care alcătuiesc contractul ce va fi încheiat cu clientul (ex: termenii şi condiţiile generale, broşurile privind furnizarea serviciilor, clauzele contractuale de bază etc)

Informaţii despre acoperirea geografică a serviciilor - O altă obligaţie va fi publicarea acoperirii geografice a serviciilor pe care le furnizează, pe categorii de servicii de comunicaţii electronice şi de tehnologii utilizate, cu precizarea localităţilor unde există acoperire. În acest fel, dacă îţi doreşti cablu tv sau Internet de la o anumită firmă furnizoare, nu va mai trebui să-i contactezi telefonic pe reprezentanţii acesteia pentru a-i întreba dacă la tine în oraş sau în cartier au acoperire. Vei afla aceste lucruri de pe site-ul firmei respective.

Informaţii cu privire la reclamaţii - Decizia mai prevede obligaţia de informare a clienţilor (referitor la serviciile oferite) înainte de încheierea de contracte cu aceştia, obligaţia de a pune la dispoziţie procedura prin care se pot soluţiona reclamaţiile şi stabilirea unor cerinţe de formă privind notificările de modificare unilaterală a contractelor.

Vei şti care sunt ofertele - De asemenea, furnizorii vor fi obligaţi să introducă într-o aplicaţie informaţiile despre ofertele proprii, în cel mult două zile de la intrarea acestora în vigoare sau de la modificarea lor. Aceste obligaţii au fost valabile doar pentru furnizorii de servicii de telefonie, dar acum se aplică şi pentru cei de cablu tv şi Internet.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE