Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ziua a patra: Peste 6000 de oameni au protestat in Piata Universitatii

Postat la: 07.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mai mult de 6.000 de persoane au venit vineri seară în Piața Universității, în cea de-a patra zi de proteste organizate în Capitală, un număr considerabil mai mic decât în serile precedente.

Spre deosebire de zilele trecute, când manifestanții s-au deplasat spre puncte cheie din apropiere, aceştia au rămas aseară în zona de lângă Universitatea din București, potrivit Agerpres. Bulevardul Magheru a fost blocat de la Hotel Intercontinental până la rond. Huiduieli și vociferări s-au auzit după ce mai multe persoane au încercat să amenajeze o scenă cu reflectoare lângă "Căruța cu paiațe" din fața Teatrului Național din București. Acolo, câțiva au încercat să ia cuvântul la portavoce, dar publicul le-a întors spatele.

"Plecați singuri sau vă dăm noi jos", "DNA și CSM, aceeași mizerie", "Vrem un stat corect, nu defect", "Pedepse de cinci ori mai mari pentru funcționarii corupți" - sunt câteva dintre mesajele strigate de participanții la manifestație sau inscripționate pe pancarte. Cezar Avrămuț, cunoscut publicului ca "Stegarul Dac", s-a cățărat deasupra intrării în Facultatea de Geografie și a fluturat un drapel. Acesta a afișat și o pancartă, pe care scria "Ecologizarea clasei politice, nu candidați penali".

Unii protestatari au purtat măști "Anonymus", folosite în ultimii ani tot mai frecvent la protestele din Europa, inspirate dintr-o legendă de la 1600 din Anglia a "rebelului" Guy Fawkes. De asemenea, în Piaţă au fost instalate cinci panouri pe care cei prezenţi au fost invitaţi să scrie mesaje, respectiv "ce-şi doreşte poporul român" sau "cum arată România noastră". La un moment dat, unii manifestanţi au scandat "Nu ne luaţi protestul" şi "Plecaţi acasă" la adresa unor protestatari care strigau mesaje împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, dar şi a fostului preşedinte Traian Băsescu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE