Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Nutritie: Ce conţine soriciul de porc şi cine ar trebui să se ferească de acest aliment

Postat la: 16.12.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Soriciul este vedeta sezonului. Deşi are şi beneficii, conţinând acelaşi tip de grăsimi ca uleiul de măsline, persoanele care au tensiunea arterială crescută trebuie să evite sau să iîl consume în cantităţi reduse.

La fel ca multe alte alimente tip „gustare", şoriciul de porc poate fi bogat în sodiu şi în grăsimi. Cu toate acestea, este sărac în carbohidraţi şi este uneori considerat o gustare alternativă pentru cei care urmează dieta Atkins. Conform publicaţie Mens Health, 28 g de şorici conţine de nouă ori mai multe proteine şi mai puţine grăsimi decât se găsesc la o porţie de chipsuri de cartofi, care sunt mult mai bogate în carbohidraţi.

Potrivit sursei, 43% din grăsimea de şorici de porc este nesaturată, iar cea mai mare parte este acid oleic, aceeaşi grăsime sănătoasă găsită în uleiul de măsline. Alte 13% din conţinutul său de grăsimi este acidul stearic, un tip de grăsimi saturată care este considerată inofensivă, deoarece nu creşte nivelul de colesterol. Persoanele care au tensiunea arterială crescută trebuie să evite sau să consume cantităţi reduse de şorici de porc.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE