Diplomație de cumetrie: Ambasadorul României în Koreea a devenit un adevărat risc la securitatea națională. Ambasadorul din Vietnam comandă ardei umpluți la spa!
Postat la: 12.07.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Ambasadorul României în Koreea de sud, Cezar Armeanu i-a determinat în ultimiile 3 luni, pe toți cei 4 consuli onorifici ai Ambasadei să-și dea demisia.
Este vorba de onorabili oameni de afaceri și foști diplomați cu CV-uri impresionante și care au contribuit definitoriu la crearea și consolidarea relațiilor bilaterale între România și Koreea de sud în ultimii 27 de ani (1995) de când România și-a reluat relațiile diplomatice la nivel de ambasadă. Este vorba de Ms. Yeo Myeong Ju, Mr. Shin Peyong Jae, Mr Sun Kyung Hoon și Mr. Choi Kang Ho. Acum dorește să concedieze și translatora, coreeană care lucreaza part time pentru Ambasada de mai bine de 17 ani. Dealtfel a pus ochii de mai mult timp pe o tânără studenta tot coreeană Cristyna Park, mult mai agreabila și mai dispusă la petreceri a la long și care-l însoțește la majoritatea întâlnirilor ce se petrec în interiorul dar și în afara ambasadei.
Dar o chestiune care atinge siguranța națională a României o constituie faptul că bunul prieten al ambasadorului Armeanu, un anume Kim Dae Sik, - fost Ambasador Korean in Kazakhstan acum pensionar - participă la toate întâlnirile ambasadorului cu reprezentanți ai autorităților și companiilor coreene pe subiecte sensibile pe domeniile energie, apărare, cultură, politic și economic. La toate aceste întâlniri este omniprezentă și superba asistentă Crystina Park. În tot acest timp diplomații români acreditați pe aceste domenii nu au voie să participe și nici nu sunt informați asupra discuțiilor avute.
Sursele coreene (consulii onorifici), spun că Kim dae Sik este folosit de ambasadorul nostru pentru a colecta fonduri necesare pentru inființarea unei asociații culturale Romania - Korea având ca scop promovarea fiicei domniei sale care este actriță. La acest moment actrița Sabina Armeanu este șomeră, reproducându-se doar un canal de YouTube unde dă sfaturi oricui dorește, despre modul de îngrijire și creștere a cațeilor Akita Inu. Dealtfel Cezar Armeanu este recunoscut ca fiind - o descriu cei care-l cunosc - "o persoana complexată și agresivă și depășită de demnitatea pe care o duce, iar în loc sa construiască relații în plan diplomatic pentru Romania, îi determină pe partenerii coreeni sa fie circumspecți și rezervați pentru viitor."
Încă din luna septembrie 2021 ambasadorul Armeanu locuiește într-un luxos apartament închiriat la hotel central pentru care MAE român plătește lunar 12.000 USD, în condițiile în care reședința fostului Ambasador este goala și chiria este cu 4 mii de dolari mai ieftină. Proprietarul cladirii inchiriate unde Ambasada are sediul, doreste sa-l evacueze dupa ce ambasadorul a angajat 2 case de avocatura ca să rezilieze vechiul contract.
Cristina Romila stă la spa și comandă ardei umpluți
Aflată la primul post în extern și chiar în postul de ambasador, Cristina Romila de la ambasada României la Hanoi este de departe depășită de problematica cu care se confruntă în Vietnam. Asta în condițiile în care ministrul român de Externe Bogdan Aurescu a girat-o cu multă încredere pe tânăra stea a diplomației mioritice. Vietnamul este o țară asiatică deosebit de importantă în relațiile globale economice și politice actuale, țară în care se află sediul permanent al ASEAN.
În urmă cu ceva timp a efectuat împreună cu consortul dumisale, un anume Bogdan Ștefan, două vizite importante cu scop economic și politic în țara vecină Cambodgia dar și în marele hub economic ce-l reprezintă orașul Ho Chi Min City, fost Saigon și fosta capitală a Vietnamului de sud. Vizite anunțate cu surle și trâmbițe pe site-ul ambasadei. La circa 5 luni de zile de la acele vizite, nu numai că nu a informat pe nimeni despre rezultatul lor, dar a și șters de pe site orice referire la acestea. Dealtfel cea mai importantă știre de pe site-ul ambasadei este din 8 iunie 2022 când s-a lansat aplicația de mobil StudyinRomania.
Pe 5 iulie, la Hanoi, MAE vietnamez a organizat o conferință de revizuire a diplomației economice în primele 6 luni ale anului 2022. Doamna ambasador Romila se pare că a uitat cu desăvârșire de faptul că România a făcut eforturi imense, ca să semneze două documente capitale pentru diplomația economică românească și europeană, în timpul deținerii președinției UE de către România și anume tratatele EVFTA și EVIPA. De aceea ambasada României nu a avut nici un diplomat prezent la reuniune, nici măcar Bogdan Ștefan concubinul starului diplomației românești.
În schimb steaua diplomației de Bahlui, doamna ambasador Cristina Romila, merge regulat la tratamente de spa și până revine în ambasadă, comandă personalului civil vietnamez să i se prepare neapărat o oală de ardei umpluți plus sarmale în foi de viță, oală garnistă cu ceva afumătură. Și asta de cel puțin 2-3 ori pe săptămână într-o bucătărie improvizată chiar în sediul ambasadei.
DIN ACEEASI CATEGORIE...

ULTIMA ORA
-
Strategia afaceriștilor din IT după ce Ciolacu a decis să le impoziteze profitul: urmează o revoluție a angajărilor
Eforturile marilor companii din IT de a-şi ajusta numărul de angajaţi recrutaţi în timpul pandemiei la volumul de muncă actual a rezultat în concedieri masive în acest sector, care au început de la finalul lui 2022 şi încă au ecou pe piaţa muncii.
-
UE discută adoptarea unei măsuri care prevede monitorizarea conversațiile online ale tuturor: e-mailurile și sms-urile românilor ar putea fi supravegheate
Un subiect care nu a stârnit deloc interes în România este propunerea Comisiei Europene de a monitoriza toate conversațiile online purtate în Uniunea Europeană.
-
Marcel Ciolacu: Rareș Bogdan e un patriot și un român corect
Marcel Ciolacu a vorbit despre Rareș Bogdan, în contextul unor declarații mai dure, sau uneori „pompieristice", făcute de politicianul liberal. Premierul a spus că nu îl consideră un extremist pe Rareș Bogdan, care este „mai slobod la gură", ci, dimpotrivă, îl vede ca un „patriot și un român corect".
-
FC Barcelona, acuzată de dare de mită: Percheziții la sediul Comisiei Tehnice a Arbitrilor
Zi de zi, "afacerea Negreira" alimentează și mai multe controverse în Spania, în urma dezvăluirii că Barcelona a plătit timp de 17 ani un șef al Comisiei Tehnice a Arbitrilor (o sumă totală de 7,5 milioane de euro). Parchetul a adus acuzații de corupție continuă împotriva clubului catalan.
-
Republica autoproclamată Nagorno Karabah îşi anunţă autodizolvarea şi că va înceta să mai existe la 1 ianuarie 2024
Republica autoproclamată Nagorno Karabah şi-a anunţat joi autodizolvarea sa şi a tuturor instituţiilor sale - începând de la 1 ianuarie 2024 -, la o săptămână după o ofensivă-fulger victorioasă a Azerbaidjanului, în urma a 30 de ani de conflict.
-
Corina Crețu îi face mincinoși pe Ciolacu și Boloș: "Nu există pericolul suspendării fondurilor europene!"
Europarlamentarul Corina Creţu a declarat că măsurile fiscale asumate de către Guvern vin în contextul unui deficit bugetar excesiv, dar că nu există pericolul suspendării fondurilor europene faţă de România, aşa cum se vehiculează.
-
Marea majorare salarială, praf în ochii românilor: Cu cât crește, de fapt, salariul minim net de la 1 octombrie
Guvernul adoptă astăzi creșterea salariului minim. Însă banii pe care românii îi vor lua în mână nu sunt tocmai cei anunțați de guvernanți. Astfel, de la 1 octombrie, peste 1 milion și jumătate de români plătiți cu venitul minim ar urma să primească cu 300 de lei în plus lunar, venit brut, sau cu 500 de lei lunar brut, dacă vorbim despre angajații din domeniul construcțiilor.
-
O explozie solară a creat o breșă în câmpul magnetic al Pământului: S-a produs un fenomen spectaculos
O anormalitate remarcabilă în câmpul magnetic al Pământului a provocat recent apariția unor aurore deosebit de spectaculoase în Europa și America de Nord. De obicei, celebrele lumini nordice au o nuanță verzuie, dar în acest caz, aurorele au avut o tonalitate roșie, un fenomen rar întâlnit.
-
De ce să alegem servicii de depozitare pentru bunurile pe care nu le mai folosim
De multe ori spațiul de locuit sau de lucru devine din ce în ce mai prețios, ne confruntăm adesea cu dilema: ce facem cu obiectele pe care nu le mai folosim în mod regulat, dar pe care totuși nu vrem să le abandonăm sau să le aglomerăm în spațiul nostru de zi cu zi?
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Americanii vin cu o explicație stupidă: De ce a fost aleasă România pentru dezvoltarea primei centrale cu minireactoare nucleare din Europa
- 2.Un mare om de știință din Big Pharma declară că testele cu ARNm sunt contaminate cu ADN - VIDEO
- 3.Milioane de oameni cer ca Bill Gates să fie arestat pentru "crime împotriva umanității" după ce a fost dezvăluit profitul pe care l-a facut in pandemia Covid VIDEO
- 4.Big Pharma nu mai ține pasul cu variantele Covid iar CDC și Comisia Europeană nu știu cum să mai mintă!
- 5.Filiera "Morales: Cum se scurg banii pentru înarmarea Ucrainei cu acordul Pentagonului și aprobarea Administratiei Biden
- 6.Fantasma viitorului fără cash. Banii digitali, calul troian al Marii Resetări
- 7."Vrăjitorul" care i-a inspirat pe frații Tate. Bărbații plătesc 8.000 de dolari să afle cum transformă femeile în sclave sexuale
- 8.Personajul influent trimis pe urmele lui Prigojin în Africa. Planul Kremlinului cu un „corp expediționar" de 20.000 de soldați
- 9.O cercetare mai profundă în rolul proteinei Spike în miocardită și coagularea sângelui după vaccinarea COVID-19
- 10.Clanul Soros se implică mediatic în alegerile din Polonia folosind o cu totul altă tactică față de cea din Letonia
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu