Nespusele Dosarului "Baneasa". Cum a vrut filiera infractionala româno-israeliana sa acapareze imobile si terenuri in România
Postat la: 20.12.2020 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Ce nu se spune public după condamnarile din Dosarul "Baneasa" este faptul ca Remus Truică, fostul sef de cabinet al lui Adrian Nastase, este creația lui Alexandru Bittner, cel care împreună cu Dan Fischer, fost Frâncu - actualmente decedat -, au fost primii cetateni israelieni înfipți vremelnic lângă decidenții României.
Care au avut acces la mai toate privatizările cu potențial imobiliar și bancar. Pentru că pe ei nu i-au interesat alte domenii ale economiei. Nimeni nu i-a pomenit pe Sorin Beraru (Samuel Bergovici), pe Elan Schwartzenberg, ambii cercetați și învinuiți, dar și fugiți din România. Nimeni n-a spus că Alexandru Bittner și Dan Fischer și-au împărțit, practic, aproape toate spațiile comerciale comuniste din București și Poiana Brașov, inclusiv hoteluri. Bittner, ca bonus, și-a tras și o halcă din Delta Dunării...
Initial, nu prințul Paul sau Remus Truică erau miza acestui dosar de retrocedări. Și nu întâmplător lucrurile s-au accelerat după ce s-a așternut liniștea în jurul lui Viorel Hrebenciuc. Cel care s-a învârtit ani buni în cercul evreilor, pe post de vedetă... Devine din ce în ce mai evident că așa-zisul Paul de România este invenția unui grup cu obiective bine definite. Care vâna bijuterii imobiliare, lucruri fine, de lux, cu patină. Apanajul unor oameni cu ștaif, nu al unora ca Truică sau Andronic... Din gruparea infracțională reală fac parte: Beny Steinmetz, miliardarul care controlează Gold Corporation, Roșia Montana, Tal Silberstein, și Arthur Finkelstein, consilierii israelieni ai lui Calin Popescu Tăriceanu, precum și ai PSD, (Tal Silberstein a fost și strategul politic al lui Traian Băsescu, cel care acuza "mafia lui Bittner").
Truică a reprezentat societatea Reciplia care este controlata de offshore-ul Reciplia LTD, în umbra căruia se afla Tahal Group. Până în 2012, Tahal Group a fost condusă de Amnon Lipkin-Shahak, fost Șef de Stat Major al Israel Defense Forces. Tahal Group deține și firma Globe Trade Center, posesoarea clădirii America House, unde au sediul firma Reciplia SRL (cea care a achiziționat drepturile litigioase de la prințul Paul), Casa de Avocatură „Tucă, Zbârcea și Asociații", precum și compania TRG Agent de Asigurare, condusă de Marius Marcovici, fostul consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu.
Grupul Tahal face parte din holdingul israelian Kardan, care a intrat în posesia următoarelor firme românești, prin participarea la privatizările dispuse de FPS: Filatura Românească de Bumbac, Fabrica de Chibrituri (București), Grupul Industrial Titan (București), Diham (spatii comerciale în București), Criortex (Filatura de bumbac din Oradea). Majoritatea acestor companii, au fost închise, utilajele au fost vândute la fier vechi, spațiile golite au fost închiriate, s-au ridicat Mall-uri și complexe imobiliare. Tal Silberstein și Arthur Finkelstein conduc companii din holdingul Kardan.
Compania Reciplia prin Remus Truică, Marius Marcovici, Dan Andronic, Beny Steinmetz, Tal Silberstein și Arthur Finkelstein a cumpărat drepturile litigioase de la Paul de România pentru următoarele proprietăți/ bunuri care au aparținut Casei Regale a României, pentru care au fost începute, la nivelul anului 2006, procedurile de restituire, fie administrative, fie judiciare:
Teren - 8.000 de metri pătrați, lângă „Mina Minovici", în București
52 de hectare de teren în București, strada Jandarmeriei
Teren - 2.000 de metri pătrați, în Năvodari
Ferma Regală „Băneasa", plus 28,63 hectare
Imobil în București, strada Ion Ionescu de la Brad
Stația de montă de la Băneasa, plus 25 de hectare aferente, vecin cu
Hipodromul „Băneasa"
Teren de 2,66 hectare la Năvodari
Moșia Regală Copăceni - 118,10 hectare - Comuna 1 Decembrie 1918
Moșia Cocargeaua - Ialomița - 7.454 de hectare
Balta Ezeru Mostiștea - comuna Mânăstirea - 1.062 hectare
Balta Boian Sticleanu și pădurea Vărăștii de Baltă - 2.436 de hectare, plus 3.500 hectare apă, 170 hectare trestie
Moșia Zorleni (Vaslui) - 1.577 hectare
Teren de 3.165 hectare, comuna Mănăstirea, Călărași
Teren de 2.002 hectare, Chinciu Spanțov, Călărași
Via Regală „Cotnari", inclusiv Castelul, 13 hectare
Via și pepiniera „Murfatlar", 72 de hectare din comuna Murfatlar, Constanța
Teren de 30 de hectare - pădurea Snagov
Teren de 67 de hectare plus imobilul din Scroviștea
Teren forestier de 596,20 de hectare în Mănăstirea, Călărași
Palatul Elisabeta, sediul PDL și intrarea de la Cotroceni.
Podgoria „Tohani", Valea Călugărească
Imobilul Bibliotecii Universitare, Piața Revoluției
Imobilul Ambasadei Iranului, Lascăr Catargiu, nr. 39
Imobilul de pe strada Latină, nr 10
Palatul Elisabeta - Parcul Herăstrău
Grajdul de cai de curse, Hipodromul Băneasa
Imobil, fostul sediu al Fundației „Ferdinand", Iași
Sediul ING Bank, Bulevardul Kiseleff, nr. 13
Imobil Aleea Modrogan, numărul 1, sediul PDL
Imobil Aleea Alexandru, numărul 18, sediul MAE
Teren de 448 metri pătrați, plus imobil, strada Gogol, Sector 1
Teren, plus imobil, 506 mp, strada Mircea Eliade, nr. 12
Pe 4 aprilie 2007, la contractul inițial semnat între Reciplia, prin Remus Truică și prințul Paul, a fost adăugat un act adițional, care prevedea cesionarea drepturilor asupra unor bunuri din Bulgaria, ale Casei Regale:
Palatul Regal „Balcic"
Vila „Malvi Dalga"
Casa Suitelor
Pavilioanele care înconjoară Palatul Regal
Biserica, templul și capela „Stella Maris"
24 de hectare, plus 4.800 de metri pătrați, teren aferent Palatului Regal
O cotă de 65% din 185 de hectare aparținând Domeniului Regal
Pe 4 octombrie 2007, a fost semnat un al doilea act adițional prin care printul Paul a cesionat către Reciplia, o noua serie de moșii și terenuri:
Vila Lupescu, actualul imobil SRI, imobil, plus teren
Teren de 536, 90 hectare la Banloc
Moșia Regală Broșteni, plus 39.885 hectare
Un teren de 20,50 hectare
Castelul Medieșu Aurit, Satu Mare
Castelul de vânătoare Poiana Ițcanilor, compus din 40 de camere, plus
50 hectare teren din comuna Valea Putnei
Castelul de vânătoare Lăpușna, plus 4 hectare de teren în Mureș
Moșia Regală Tersig, plus 709 hectare teren forestier în Caraș-Severin
Pădurea Hereasca, 34,81 hectare în Călărași
Două imobile în Sinaia
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Româncă celebră infectață cu tulpina africană arată aventura COVID-19: "S-au încurcat rezultatele testelor, voluntarii m-au salvat!"
Fosta jurnalistă Liana Alexandru este unul dintre cei doi pacienți cu COVID-19 în cazul cărora s-a depistat tulpina sud-africană a SARS-COV2. Ea povestește într-o postare pe Facebook întreaga sa aventură COVID-19.
-
Furt de criptomonede în valoare de 620.000 de dolari reusit de un bărbat din Iași. Procurorii arata cum a fost posibil
O companie din insulele Cayman - al șaptelea operator de criptomonede la nivel mondial - a fost victima unei infracțiuni de fraudă informatică. Mai exact, potrivit procurorilor, un bărbat din Iași a reușit să acceseze sistemul informatic al firmei și să fure criptomonede de 620.000 de dolari.
-
Șoșoacă scandalizată: "Politicieni corupți și trădători de neam și țară nu au făcut altceva decât să impună sclavizarea și îngenuncherea unui întreg popor"
Senatorul Diana Șoșoacă a lansat o serie de acuze extrem de dure la adresa politicienilor și a oamenilor legii "nu au făcut altceva decât să impună sclavizarea și îngenuncherea unui întreg popor, dar și manipularea prin televiziunile șpăguite cu peste 70 de milioane de euro, pentru a vinde poporului minciuna COVID 19 pentru a induce și a menține panica".
-
Siguranța față de Covid în pericol! Sunt 166 tipuri de măști neconforme și numărul acestora este în creștere spune ANPC
ANPC anunță că încă trei notificări date de România în ce privește alertele de măști neconforme de pe piață au fost validate de Sistemul de alertă rapidă al Uniunii Europene - RAPEX. Astfel conform celor 31 alerte transmise numericul măștilor de protecție neconforme ajunge la 166.
-
Dosarul "Proxeneții de Tenerife". Mandat de arestare pentru sexy-peremista din AUR: "Eu nu controlez pasarica nimanui!"
Judecătoria Câmpia Turzii a admis cererea procurorilor de arestare preventivă în dosarul „Proxeneții din Tenerife" a prim-vicepreședintelui AUR Galați, Ancuţa Cârcu, fost membru PRM. Femeia locuiește în Tenerife, unde are un club.
-
Dr. Fauci e contrazis de supercomputerul Fugaku. Raspunsul la intrebarea "Suntem mai protejați dacă purtăm două măști sanitare?"
Cercetătorii au folosit supercomputerul Fugaku pentru a modela fluxul de particule de virus de la oameni care poartă diferite tipuri și combinații de măști, scrie Reuters. Simularea japonezilor arată că portul a două măști sanitare simultan nu oferă prea multe beneficii, față de purtarea corespunzătoare a unei singure măști.
-
Studiu recent: Noul coronavirus preferă grupa de sânge A
Un nou studiu oferă dovezi suplimentare potrivit cărora persoanele cu anumite grupe de sânge prezintă mai multe riscuri de a contracta COVID-19.
-
Politistul care "a stat de 6" pentru talhari. Infractorii au jefuit o femeie de 78 de ani de peste 300.000 de euro
Un agent din cadrul Politiei orasului Pancota din judetul Arad a asigurat iesirea unor hoti dintr-o casa de unde furasera 300.000 de euro dintr-un seif, plus bijuterii si alte bunuri de valoare estimate la alte zeci de mii de euro.
-
Diete - Porc, pui sau brânzeturi: ce să mânânci dacă vrei să slăbeşti
Carne sau brânzeturi? Carne - spun nutriționiștii, daca vreți să slăbiți. Și o salată. Cantitatea de grăsime e controlabilă. Brânzeturile îngrașă și conțin, de fapt, mai multa grăsime decât ceafa de porc.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.România este practic în colaps economic: Klaus Iohannis și Guvernul Cîțu pregătesc terenul pentru Troika CE-FMI-BCE
- 2.Penalul Relu Fenechiu s-a apucat iar de afaceri cu statul și vrea să proiecteze Spitalul Regional din Iași
- 3.Pentru a taia panglica cu Drula și Barna, șeful Aeroportului Otopeni deschide Pista 2 cu pericole imense pentru pasageri la aterizare!
- 4.Cum a fost sabotat statul român în plină criză Covid-19 prin Afacerea "Romarm, măști de protecție"
- 5.Concurs anulat la Apele Române ca sa faca loc unui politruc. Motivul: participanta a luat notă prea mare, spre indignarea conducerii
- 6.Afacerea "ajutoarelor" de 75 de milioane de euro pentru "sustinerea" evenimentelor culturale se transforma in jaf pe bani publici
- 7.Dominic Fritz a lucrat la GIZ Gmbh, agenție a spionajului german. De ce nu lămurește situația?
- 8.Intâlnirea Ion Mihai Pacepa cu Ion Iliescu fără ca "tradatorul" să fie recunoscut
- 9.ISGU lui Arafat a primit anul trecut 682 milione de euro finanțare europeană pentru dotarea echipelor de intervenții
- 10.Lumea politica: Infiltrată la dezbaterea publică despre 5G. Află cine este această Mata Hari de România
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu