Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Primarul Negoiță a instalat la târgul de Crăciun de la Hala Laminor un birou de vânzări pentru complexul rezidențial HILS, al fratelui său

Postat la: 08.12.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

La intrarea în Laminor Winter Wonderland, un container de sticlă a apărut chiar înainte de deschiderea oficială a târgului de Crăciun din sectorul 3.

Deasupra lui scrie cu litere mari, albe, HILS, compania de dezvoltare imobiliară a lui Ionuț Negoiță, fratele primarului Robert Negoiță. În același birou, într-un colț, a fost strecurat și un panou publicitar tot din familie: clinica Medikali, a soției omului de afaceri.

Ascuns după un stand de kurtos și câteva căsuțe de lemn cu suveniruri, biroul transparent nu este observat clar de cum intri în curtea Halei Laminor pentru că e scund și acoperit de celelalte construcții. Se află în partea dreaptă, mai în spate, imediat după arcada verde, scrie libertatea.ro

Îl scot în evidență doar literele mari, albe, care răsar pe deasupra căsuțelor și prin fumul de la kurtos: HILS. Pe un ecran din interior se derulează proiectele rezidențiale ale HILS Development, stadiile construcțiilor și costurile lor.

HILS Development este compania de dezvoltare imobiliară a lui Ionuț Negoiță, fratele primarului sectorului 3. Imediat lângă Hala Laminor, cumpărată de primăria fratelui său, Negoiță pregătește un nou cartier rezidențial, după cum a scris de mai multe ori Libertatea în seria investigațiilor despre Hala Laminor.

De altfel, Libertatea a prezentat pe larg, recent, întreaga rețea de companii a familiei primarului Robert Negoiță, care a încheiat cel puțin 12 contracte cu firmele primăriei.

O altă investigație publicată zilele trecute de G4Media arată legăturile de afaceri dintre primarul Negoiță, premierul Ciolacu și antreprenoarea Sorina Stan Docuz. Sorina Stan Docuz este fosta soție a lui Negoiță și „protejată a premierului Ciolacu".

HILS Republica a fost anunțat oficial de Ionuț Negoiță zilele trecute. Omul de afaceri l-a numit „proiect de regenerare urbană" și „un oraș în oraș". Cartierul va avea 5.000 de locuințe și va fi construit pe terenul fostei platforme industriale Faur-Republica, a anunțat Negoiță.

Un apartament cu două camere va costa în jur de 80.000 de euro. Primele aproximativ 400 de locuințe ar trebui să fie gata până la sfârșitul anului viitor.

Familia Negoiță mai are și alte proiecte rezidențiale: HILS Brauner, cu aproape 1.400 de apartamente, HILS Pallady, cu aproape 2.000, HILS Splai, care constă într-un singur bloc cu vreo 100 de locuințe, și HILS Titanium. În afară de Splai, toate celelalte sunt concentrate în zona Pallady.

Biroul de la târg era gol atât duminică după-amiază, cât și în prima parte a zilei de luni. Înăuntru însă un panou publicitar roșu aprins mai arată un nume: al clinicii medicale Medikali.

Aceasta este deținută de Adina Negoiță, soția lui Ionuț Negoiță, ca administrator și asociat, și o altă firmă conexată la familia Negoiță, Edificia Star Construct SRL, potrivit datelor publice din Termene.ro.

Acționare la Edificia sunt alte companii aflate pe numele altor rude ale primarului. E aceeași firmă care a închiriat către Societatea SD3 Salubritate și Deszăpezire SRL a Consiliului Local Sector 3 terenul de 2.400 de metri pătrați din zona Pallady, pentru ca aceasta să-l folosească drept drum de acces în stația de sortare de la Cățelu - închisă între timp.

Înființată acum doi ani, Medikali apare pe Termene.ro cu risc ridicat de insolvență și cu o pierdere de peste 1,5 milioane de lei anul trecut.

Hala Laminor costă în jur de 140 de milioane de euro, mai mult decât spitalul din Fălticeni, spitalul din Mioveni și cel construit de Asociația Dăruiește Viață la un loc, toate trei construite după Colectiv.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE