Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Revistă medicală prestigioasă: Țările cele mai vaccinate au cea mai mare rată de mortalitate infantilă!

Postat la: 02.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un nou studiu arată că țările dezvoltate care solicită cele mai multe doze de vaccin pentru sugari au rate mai mari de mortalitate infantilă, ceea ce contrazice ipoteza conform căreia un număr mai mare de vaccinuri ar însemna o scădere a numărului de decese, informează The Defender.

"Autoritățile din domeniul sănătății subliniază că vaccinurile salvează vieți", a declarat autorul principal Neil Miller pentru The Defender. "Cu toate acestea, datele noastre sugerează că, atunci când țările dezvoltate solicită două doze de vaccin neonatal față de zero, sau multe vaccinuri față de mai puține în timpul copilăriei, pot exista consecințe nedorite care cresc mortalitatea din toate cauzele".

Miller, director al Institutului de Investigații Medicale și Științifice din Santa Fe, New Mexico, a cercetat acest subiect încă de la începutul anilor 2000. Într-o lucrare din 2011, împreună cu același coautor - Gary S. Goldman, doctor în informatică independent - au arătat că țările dezvoltate care cer cele mai multe doze de vaccin pentru sugari au avut cele mai puțin favorabile rate de mortalitate infantilă.

În 2021, ei au replicat aceste rezultate folosind date actualizate, iar la începutul acestui an au răspuns criticilor aduse constatărilor lor.

În cel mai recent studiu al lor, Miller și Goldman au extins domeniul de aplicare al analizelor lor anterioare pentru a lua în considerare efectele a două vaccinuri - hepatita B și tuberculoza - ambele administrate de obicei la scurt timp după naștere.

Studiul a calculat efectul acestor vaccinuri asupra ratelor de mortalitate pentru nou-născuți (până la 28 de zile după naștere), sugari (până la 1 an) și copii sub 5 ani. Analizele s-au bazat toate pe date separate din 2019 și 2021.

Datele privind mortalitatea și programele de vaccinare au fost colectate de la UNICEF, Organizația Mondială a Sănătății și guvernele naționale.

Națiunile au fost clasificate în funcție de numărul de doze de vaccin neonatal (zero, una sau două) obligatorii pentru nou-născuți pentru a determina dacă existau diferențe semnificative din punct de vedere statistic în ceea ce privește ratele de mortalitate pentru cele trei grupe de vârstă.

După aplicarea analizelor statistice standard asupra datelor, studiul a constatat o asociere puternică între vaccinări și ratele mortalității neonatale, infantile și a copiilor sub 5 ani pentru ambii ani studiați.

"Constatările noastre ar fi considerate corelații moderate, care sunt semnificative din punct de vedere statistic", a declarat Miller. Corelațiile sunt pozitive, ceea ce înseamnă că, cu cât mai multe doze de vaccin administrate, cu atât mai mare este mortalitatea.

"În aceste condiții, autoritățile sanitare se așteaptă să vadă corelații negative, adică o scădere a mortalității cu mai multe doze de vaccin. Așadar, orice corelație pozitivă semnificativă din punct de vedere statistic este o preocupare reală", a spus Miller.

Miller a calculat o diferență extrem de semnificativă de 1,28 decese la 1.000 de născuți vii în ceea ce privește ratele medii de mortalitate infantilă între națiunile care nu le administrează nou-născuților nicio doză de vaccin și cele care impun vaccinarea atât împotriva hepatitei B, cât și a tuberculozei.

Pentru fiecare reducere cu șase doze de vaccin administrate în timpul copilăriei, rata mortalității infantile s-a îmbunătățit cu aproximativ un deces la 1.000 de nou-născuți vii.

Un semn distinctiv al unei bune științe este deschiderea de bună credință de a testa propriile concluzii, o practică pe care Miller și Goldman au urmat-o aici. Pentru a-și valida concluziile, cercetătorii au aplicat 18 analize statistice diferite datelor. Este ca și cum ai folosi mai multe unghiuri diferite ale camerei de luat vederi pentru a confirma dacă o minge de tenis a atins linia sau a fost eliminată.

Șaptesprezece din cele 18 tratamente statistice au confirmat concluzia inițială, potrivit căreia cu cât se administrează mai multe vaccinuri, cu atât ratele de mortalitate infantilă și în primii ani de viață sunt mai mari.

În majoritatea națiunilor, mai mult de jumătate din toate decesele infantile (în primul an) au loc în perioada neonatală (primele 28 de zile de viață), iar aproximativ 75% din aceste decese au loc în decurs de o săptămână de la naștere, atunci când se administrează vaccinurile împotriva hepatitei și tuberculozei.

Decesele care au loc în perioada neonatală au un impact disproporționat de mare asupra raportării ratelor de mortalitate infantilă și a copiilor sub 5 ani, dar cu cât decesele au loc la o perioadă mai lungă de timp după vaccinare, cu atât este mai puțin probabil ca medicii să le asocieze cu vaccinurile administrate imediat după naștere.

Iată ce a declarat Miller: "Vaccinurile împotriva hepatitei B și a tuberculozei administrate la scurt timp după naștere, când sistemul imunitar este imatur și greutatea nou-născutului este scăzută, pot crește vulnerabilitatea la reacții adverse grave și la decese care, în cele din urmă, contribuie la rate de mortalitate mai mari în continuare".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE