Se schimbă polii de putere în Arabia Saudită: au decăzut marii oligarhi, dar au apărut alți super bogați
Postat la: 17.01.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Boom-ul imobiliar din Dubai în anii care au urmat pandemiei de Covid-19 a fost unul dintre cele mai rapide din lume, alimentat de reforme favorabile investitorilor şi de o creştere a cererii din partea expaţilor, în special din Rusia, ca urmare a începutului războiului din Ucraina, transmite CNBC.
Unele dintre proiectele de lux din Dubai se adresează în mod special cumpărătorilor ruşi, cu agenţii imobiliare cu personal complet de vorbitori de limbă rusă, iar în anumite părţi ale emiratului din Golf un vizitator va auzi mai mult rusă vorbită decât arabă sau engleză. Dar acest val încetineşte, spune preşedintele DAMAC, Hussain Sajwani.
"Rusia a încetinit. Dar alte ţări vin puternic din urmă, în special chinezii care revin", a declarat Sajwani pentru CNBC, la Forumul Economic Mondial din Davos, Elveţia, marţi. El a menţionat şi India şi Europa.
"Dubai este, ştiţi, înconjurat de peste 100 de ţări cu tot felul de probleme şi provocări. Şi oamenii vor să migreze şi să vină în Dubai, pentru a trăi sau pentru investiţii", a spus el.
În timp ce economia Chinei se confruntă cu provocări acasă, Dubaiul beneficiază de cei care pot cheltui în afara ţării.
Emaar Properties, cel mai mare dezvoltator din Dubai, a raportat anul trecut că investiţiile chineze au reprezentat 7% din vânzările totale în primele şase luni ale anului 2023, aproximativ dublu faţă de anul precedent.
O criză imobiliară, încetinirea economiei interne şi ridicarea restricţiilor de călătorie după ani de politici dure de blocare îi îndeamnă pe chinezii bogaţi să găsească adăposturi străine sigure pentru capitalul lor.
Randamentele închirierii rezidenţiale din Dubai şi legile fiscale relaxate, precum şi refuzul Emiratelor Arabe Unite de a participa la campaniile de sancţiuni din Occident, îl fac un loc atractiv pentru asta, a spus Sajwani.
Dubai a reuşit, de asemenea, să rămână stabil şi să elimine nervozitatea iniţială a pieţei după începerea războiului Israel-Hamas pe 7 octombrie, a adăugat el, spunând că conflictul regional nu a afectat sectorul imobiliar al emiratului.
"Până acum, conducerea Emiratelor Arabe Unite a menţinut o politică foarte bună, fiind... într-o anumită măsură, neutră, neimplicată în probleme, în războaie de acest tip. Şi, din punct de vedere economic, pentru că suntem una dintre ţările unice din regiune, pentru stil de viaţă, securitate, siguranţă, stabilitate politică, legi foarte bune, reglementări, după cum ştiţi, vizele de aur pe termen lung şi toate astea. Deci oricum mulţi oameni vin şi locuiesc în Dubai."", a spus el, referindu-se la o viză de expat pe 10 ani introdusă pentru prima dată în 2019.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Horațiu Potra este liber. Tribunalul Prahova a admis contestaţia liderului mercenarilor la controlul judiciar. Decizia este definitivă
Liderul mercenarilor, Horațiu Potra, este liber. Tribunalul Prahova a admis, vineri după amiază, 13 decembrie, contestaţia înaintată de acesta la măsura controlului judiciar impusă în ceea ce îl priveşte prin decizie a Judecătoriei Ploieşti. Instanţa a respins contestaţia Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti care solicitase arestarea preventivă a acestuia.
-
Panică în SUA, după ce mai multe drone misterioase au apărut pe cer
O apariție misterioasă de drone în statul New Jersey a generat cereri pentru declararea unei „stări de urgență" și a atras atenția publicului și a autorităților. Oficialii sugerează posibilitatea ca acestea să provină de la o „navă-mamă" iraniană aflată în largul coastei de est.
-
Colegi de globalism: Klaus Iohannis îl cunoaște pe Călin Georgescu de peste 20 de ani. Cei doi discutau despre implementarea "Agendei 21"
Președintele Klaus Iohannis îl cunoaște pe Călin Georgescu de peste 20 de ani. Un articol din 2003 arată că președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Călin Georgescu pe vremea când era primar al Sibiului.
-
Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
Fostul procuror general al României, Augustin Lazăr, spune că serviciile secrete și Consiliul Suprem de Apărare al Țării (CSAT) ar fi trebuit să trimită Parchetului documentele care arată că alegerile prezidențiale au fost viciate înainte ca acestea să fie declasificate.
-
S-au descoperit legături cu iz penal între Donald Trump și o platformă care finanțează Hamas sau Hezbollah
Un nou proiect crypto, World Liberty Financial Inc., fondat de preşedintele ales al SUA Donald Trump şi miliardarul Steve Witkoff, a atras controverse după ce a anunţat o colaborare cu platforma crypto Tron, despre care autorităţi şi experţi financiari afirmă că ar fi fost folosită de grupări criminale şi organizaţii militante precum Hamas şi Hezbollah.
-
Turcia a preluat frâiele în Orientul Mijlociu: negocieri de culise, după căderea regimului Assad
Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a aterizat joi seara la Ankara şi a avut imediat o întrevedere cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan la aeroport, a anunţat un oficial american, relatează AFP.
-
Stenogramă din dosarul Potra - Călin Georgescu, întâlnire cu liderul mercenarilor și discuție cu Frăția Ortodoxă: "Viața sau țara!"
Horațiu Potra, rezervist al Legiunii Străine Franceze, a fost plasat sub control judiciar de Judecătoria Ploiești, decizia fiind motivată de participarea acestuia la întâlniri clandestine și conexiunile sale cu persoane controversate.
-
Modelul Hannah e grotesc: Cum ar putea arăta oamenii în 2050
Un model digital grotesc, denumit „Hannah", arată efectele pe termen lung ale lipsei de somn asupra organismului uman. Creat de cercetători britanici, Hannah reprezintă o femeie de 45 de ani în anul 2050, care suferă de diverse probleme de sănătate cauzate de un regim de somn insuficient, sub șase ore pe noapte, relatează Daily Mail.
-
Nebunie pe piețe: anunțul lui Trump a făcut ca Bitcoin să sară de 100.000 de dolari
Criptomoneda bitcoin, susţinută încă de "efectul Trump", a depăşit pentru prima dată pragul de 100.000 de dolari joi. În jurul orei 3.36, ora Parisului, cea mai mare criptomonedă după capitalizare se tranzacţiona la 100.102 dolari.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Bolojan a dat jos 28 de statui românești și a pus 10 monumente pentru Ungaria!
- 2.SRI a intors armele: blochează ordinele lui Klaus Iohannis pentru a preveni o lovitură de stat care sa păstreze la putere actualul regim
- 3.De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta. Telefonul care a schimbat soarta României!
- 4.O să iasă un iureș de nedescris: Horațiu Potra a condus operațiuni neoficiale în numele statului român
- 5.Ciolacu, Grindeanu și Simonis au călătorit de mai multe ori la Nisa cu jet privat închiriat de Nordis împreună cu fetițele favorite
- 6.Rusia vrea o nouă ordine mondială și fragmentarea Ucrainei într-un plan secret adresat SUA
- 7.Departamentul de Stat al SUA a finanțat Ateismul pe plan global
- 8.Cercetarile secrete ale Pentagonului: Reîncarnarea este reală. Pe ce informații se bazează raportul serviciilor de informatii
- 9.Până la urmă, rușii lui Putin, sau oamenii lui Trump l-au propulsat pe orbita prezidentialelor pe Georgescu?
- 10.Angela Merkel face dezvăluiri. Fostul cancelar al Germaniei nu crede in șarada lui Donald Trump
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu