UE cere controlul populației în viitoarea pandemie iar România va aplica planul fără să crâcnească!
Postat la: 08.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor a cerut statelor membre să ia în considerare schimbarea legislației privitoare la starea de urgență, care să reglementeze controlul bolilor transmisibile. Solicitarea a fost făcută într-un raport privitor la lecțiile învățate din pandemia Covid și a avut la bază plângerile țărilor europene referitoare la legislația învechită sau inexistentă în ce privește situațiile de criză.
Legislația privind pandemia ca stare de urgență sau controlul bolilor transmisibile trebuie schimbată în statele UE, consideră Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC). Instituția a arătat că mai multe țări au raportat că legislația care guvernează răspunsul la pandemie a fost învechită sau inexistentă și că elaborarea unei noi legislații în timpul crizei a adăugat o presiune semnificativă.
"Prin urmare, este important să se ia în considerare importanța existenței unei legislații actualizate care reglementează controlul bolilor transmisibile. Această legislație ar trebui să susțină planurile de urgență, luând în considerare în același timp probleme legate de drepturile omului și de protecția datelor. Cooperarea internațională și solidaritatea între țări sunt, de asemenea, importante în acest domeniu și, se pare, în multe cazuri, acest lucru nu a fost optim în timpul pandemiei de Covid-19. Multe țări se gândesc în prezent să dezvolte și să mențină stocuri de echipamente de protecție, produse farmaceutice, de testare și alte echipamente", precizează ECDC.
Totodată, planurile de pregătire ar trebui actualizate în ce privește restricțiile din pandemie, iar acestea ar trebui să țină cont de faza pandemiei, eficacitatea preconizată într-un anumit context socio-economic și politic, perspective comportamentale, impacturi socio-economice și niveluri de incertitudine.
"Statele UE au raportat necesitatea de a stabili un rol oficial pentru institutele de sănătate publică în oferirea de sfaturi bazate pe dovezi și evitarea politizării acestora. Este nevoie de un răspuns general la amenințările pentru sănătate și de o mai bună reprezentare a expertizei în domeniul sănătății publice la niveluri superioare, în organele de decizie și în structurile de gestionare a crizelor. În mod similar, ar trebui făcută distincția între deciziile politice și opiniile experților", mai semnalează ECDC.
Potrivit ECDC, foarte importante sunt respectarea și promovarea unei abordări „One-Health" (o abordare colaborativă, multisectorială și transdisciplinară - care lucrează la nivel local, regional, național și global) pentru nevoile viitoare de pregătire, din cauza numărului mare de amenințări zoonotice pentru sănătate care apar și a numeroaselor efecte ale schimbărilor climatice. Provocări semnificative pe tot parcursul pandemiei Covid au fost considerate comunicarea riscurilor și implicarea comunității, tocmai de aceea capacitatea de comunicare cu publicul și mass-media ar trebui consolidată.
"Gestionarea cererilor media și controlul dezinformării au pus o presiune suplimentară asupra publicului și asupra personalului sanitar. Statele membre și ECDC au identificat, de asemenea, necesitatea de a include input-ul științelor comportamentale și sociale în documentele lor de orientare. Mesajele ar trebui elaborate de echipe multidisciplinare, capacitatea de a utiliza și de a profita de noile tehnologii pentru a comunica fiind, de asemenea, identificată ca fiind semnificativă (de ex. crearea de videoclipuri, infografice, cronologie ale evenimentelor din timpul crizei, mesaje pe rețelele sociale etc.", se mai arată în raportul ECDC.
Comunicarea transparentă și încrederea în guverne și în instituții au fost recunoscute ca factori importanți care influențează aderarea la orientările naționale. Cu toate acestea, nu este posibil să se construiască încredere în timpul unei crize, iar bazele trebuie puse în timp de pace, iar eforturile de a construi încrederea și implicarea comunităților trebuie făcute înainte de răspunsul la focar, susține ECDC.
DIN ACEEASI CATEGORIE...

ULTIMA ORA
-
Războiul din Ucraina a lovit economiile europene dar ce e mai rău abia urmează. In ce tară din UE se sparge buba
Războiul din Ucraina a redus creşterea economică şi a împins în sus "considerabil" inflaţia în Europa, cu efecte mai grave care urmează să vină, a declarat Banca Naţională a Elveţiei într-un studiu publicat vineri.
-
Oamenii de știință sunt convinși! Un ocean ascuns sub gheaţă se află la originea CO2-ului de pe Europa, una dintre lunile planetei Jupiter
Dioxidul de carbon detectat pe una dintre lunile planetei Jupiter, Europa, provine dintr-un ocean aflat sub un strat gros de gheaţă, potrivit datelor transmise de telescopul spaţial James Webb, care sporesc speranţele potrivit cărora această apă ascunsă ar putea susţine viaţa.
-
ANAF a scos la vânzare mașini cu kilometrii dați înapoi: Ce spune un angajat al instituției
ANAF a anunțat că va organiza o licitație pentru a vinde mai multe mașini de lux, însă a furnizat informații eronate cu privire la kilometrajul real al acestor vehicule. De exemplu, în cazul unui BMW, s-au omis peste 100.000 de kilometri din ultima înregistrare efectuată la RAR, conform ProMotor.ro.
-
Mircea Badea, comentariu spumos despre extratereștrii prezentați în Mexic: Sper că în 1.000 de ani au mai evoluat. Ăștia par cam sfrijiți
Mircea Badea a vorbit în direct la Antena 3 CNN despre corpurile a unor presupuși extratereștri prezentați în fața Congresului mexican.
-
Descoperire fără precedent: Structură de lemn de aproape o jumătate de milion de ani
O decoperire fără precedent a fost făcută în Zambia. Arheologii au scos la suprafață o structură de lemn, veche de aproape o jumătate de milion de ani, despre care spun că este „extraordinară" și unică în arhivele științifice.
-
Zelenski la Casa Albă: în ciuda argumetelor aduse, nu a reuşit să-l convingă pe Biden să-i dea mult doritul sistem ATACMS - VIDEO
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a încercat joi, la Washington, să consolideze sprijinul SUA pentru ţara sa, având întâlniri la Pentagon, la Congres şi în final la Casa Albă, unde a fost primit de preşedintele Joe Biden.
-
Un bărbat care a condus cu Google Maps a murit după ce s-a prăbușit șase metri în gol
Un bărbat a condus pe un traseu recomandat de Google Maps și a murit plonjând cu mașina șase metri. Google Maps îl îndrumase către o zonă în care un pod s-a prăbușit de mai mulți ani. Familia acestuia dă în judecată gigantul tehnologic.
-
Blestem cu premoniție : O lesbiană cu origini românești și-a înșelat mama cu 150 de milioane de dolari a murit după ce a căzut de pe o clădire
O autoproclamată cântăreață și actriță din Brazilia, cu origini românești, acuzată că și-a înșelat propria mamă cu aproape 150 de milioane de dolari, a murit după ce a căzut de pe o clădire. Ea avea 49 de ani.
-
Limba secretă vorbită și cunoscută doar de femei: insula în care bărbații nu înțelegeau nimic
De-a lungul istoriei, în majoritatea zonelor lumii, femeile nu aveau foarte multe drepturi, fiindu-le interzis inclusiv să citească sau să învețe. Așa a luat naștere limba Nüshu, care s-a vorbit pe o insulă din provincia chineză Hunan.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Americanii vin cu o explicație stupidă: De ce a fost aleasă România pentru dezvoltarea primei centrale cu minireactoare nucleare din Europa
- 2.Un mare om de știință din Big Pharma declară că testele cu ARNm sunt contaminate cu ADN - VIDEO
- 3."Nu Prigojin s-a suit în acel avion, ci dublura despre care se știa că o folosea." Cine face această declarație explozivă
- 4.Rafila acuzat de un fost lider PNL că i-a lăsat gravidă nevasta și învârte bani de la Big Pharma cu lopata
- 5.Milioane de oameni cer ca Bill Gates să fie arestat pentru "crime împotriva umanității" după ce a fost dezvăluit profitul pe care l-a facut in pandemia Covid VIDEO
- 6.Big Pharma nu mai ține pasul cu variantele Covid iar CDC și Comisia Europeană nu știu cum să mai mintă!
- 7.În casa primarului din Caracal sunt două depozite uriașe de GPL de 25 de ori mai mari decât a fost în cisternele care au explodat la Crevedia
- 8.Lista pasagerilor din avionul lui Prigojin. "Un nume ar putea fi cheia pentru a stabili definitiv dacă șeful Wagner este mort"
- 9.Război religios între România și Rusia: Mitropolia Moldovei e scandalizată că tot mai mulți preoți trec la Mitropolia Basarabiei!
- 10.Legea draconică a UE privind cenzura în social media a devenit realitate. Digital Services Act reglementează ce poți posta pe Internet
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu