ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Atenție maximă: un Flutur pe BEC!

Postat la: 04.05.2025 | Scris de: ZIUA NEWS

Atenție maximă: un Flutur pe BEC!

Oficiali ai Administrației Trump și Ambasada SUA la București au avertizat asupra consecințelor draconice ale unei noi vicieri a rezultatului alegerilor prezidențiale reluate în România, prin încălcarea principiilor, normelor și cutumelor lumii democratice privind organizarea de alegeri libere și corecte. Angajamentele stahanoviste în acest sens ale președintelui interimar Ilie Bolojan, premierului Ion Marcel Ciolacu și ale liderilor coaliției de guvernământ (PSD, PNL, UDMR) trebuie privite cu maximă suspiciune în condițiile în care partidele de guvernământ au acaparat și controlează toate instituțiile implicate în procesul electoral: Biroul Electoral Central (BEC), Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) și Curtea Constituțională a României (CCR).

Președintele BEC, nepotul liderului liberal Gheorghe Flutur

Așa cum am arătat în cursul lunii decembrie 2024 în articolul-serial ,,CSAT și CCR, pasibile de înaltă trădare", publicat în Cotidianul, CCR este controlată complet de actualele partide de guvernământ, o premieră în perioada postdecembristă. Toți cei nouă judecători de la CCR au fost propuși și votați de actualele partide de guvernământ. Reiterez că PSD a propus patru judecători constituționali (Marian Enache, Cristian Deliorga, Gheorghe Stan, Bogdan Licu), trei au fost propuși de ex-președintele Klaus Iohannis, care avea sorginte politică liberală (Livia Stanciu, Simina Tănăsescu, Mihaela Ciochină), unul de PNL (Iulia Scânteie) și unul de UDMR (Varga Attila). Marian Enache a fost propus și impus președinte al CCR în 2022 de către liderul PSD, Ion Marcel Ciolacu, care era atunci președinte al Camerei  Deputaților. Ciolacu l-a controlat și sensibilizat permanent pe Enache prin amicul comun Florin Iordache, fostul ministru al justiției remarcat doar cu repetata și agasanta ,,Ultima întrebare", din 2020 președintele Consiliului Legislativ, care-și are sediul în aceeași incintă cu Curtea Constituțională. Conform surselor noastre, prin acesta i-a transmis Ciolacu lui Enache ,,ordonanțele" de rigoare pentru ședința CCR din 6 decembrie 2024, în care a fost anulat totalmente nelegal și neconstituțional al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Președintele Iohannis și-a transmis atunci ordonanțele prin judecătoarea Simina Tănăsescu, care i-a fost anterior consilier prezidențial.

Pentru că nu a răspuns la anumite comenzi, Toni Greblă a fost schimbat, la finele lunii februarie2025, din funcția de președinte al AEP, funcția fiind preluată interimar de vicepreședintele  Zsombor Vajda, cu apartenență politică la UDMR, cunoscut drept un  apropiat și fidel al liderului maghiar Kelemen Hunor, șeful de facto al actualei coaliții de guvernare. Mai puțin știută este malversațiunea produsă la desemnarea ,,aleatorie" a membrilor BEC și, mai ales la alegerea președintelui acestui organism electoral major. Președinte al BEC a fost desemnat judecătorul Cristinel Grosu de la Secția de contencios administrativ a Înaltei Curți de Casație și Justiție, care este taman  nepotul (de soră) al omnipotentului și sulfurosului politician liberal Gheorghe Flutur. Informații despre legătura de rudenie dintre judecătorul Grosu și politicianul Flutur au fost publicate, cu mai mulți ani în urmă, de ziare din Suceava și Iași. După cum se știe, Gheorghe Flutur a fost lider longeviv al PNL Suceava, vicepreședinte, prim-vicepreședinte și președinte interimar al PNL, se află la al patrulea mandat de senator, a deținut trei mandate de președinte al Consiliului Județean Suceava și a fost ministrul Agriculturii și Silviculturii în primul guvern al Alianței DA PNL-PD condus de premierul Călin Popescu Tăriceanu (2004-2007). Flutur face parte din tagma politică postdecembristă cea mai toxică și nefastă, alături de Traian Băsescu, Adrian Năstase, Viorel Hrebenciuc, Vasile Blaga, Ioan Rus, Valeriu Stoica Liviu Dragnea,  Gabriel Oprea, Dan Voiculescu, Elena Udrea, Ioan Oltean, Victor Viorel Ponta,  Sebastian Ghiță, Ion Marcel Ciolacu.

Cristinel, un nepot norocos și recunoscător

Cariera profesională a nepotului Cristinel este indisolubil legată de parcursul politic al unchiului Gheorghiță. După ce dânsul a devenit mare jupân în 2004, când a fost reales senator PNL și a fost desemnat ministru al Agriculturii și Silviculturii, nepotul a fost promovat judecător la Curtea de Apel Suceava, unde a deținut, în cascadă, câte două mandate, funcțiile de președinte al Secției de contencios administrativ și fiscal, vicepreședinte și președinte. În 2022, pe semnătura ministrului justiției Alina Ștefania Ghorghiu și a președintelui Klaus Iohannis, amândoi liberali și apropiați ai unchiului Gheorghiță, a fost promovat judecător la Înalta Curte. A fost un nepot norocos, cum au fost înaintea lui alți oameni de bază ai Sistemului, ca Dacian Cioloș (cu unchiul Virgil Ardelean, cel mai longeviv șef al serviciului secret al  Ministerului de Interne), Cristian Diaconescu (cu unchiul Gheorghe Diaconescu, general de justiție și prim-adjunct al ultimului procuror general comunist al României), Liviu Dăscălescu (fost procuror și președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, nepotul ultimului prim-ministru comunist al României, Constantin Dăscălescu), Florian Coldea (general și șef operativ al SRI, nepotul generalului Gheorghe Dan, fost șef în USLA, DGIPI, SRI și SIPA), Lucian Pahonțu (general și director al SPP, nepotul ultimului ministru comunist al Apărării Naționale, Vasile Milea).

Nepotul Cristinel și unchiul Gheorghiță sunt legați și prin anumite încrengături financiare sau de natură mai intimă, potrivit unor surse în general bine informate. Judele Cristinel Grosu și-a dovedit deja recunoștința și obediența, în calitate de membru și președinte al BEC, față de unchiul Gheorghe Flutur și față de partidul și de coaliția de guvernare pe care acesta le reprezintă, prin cel puțin două acte de vitejie. Primul a fost respingerea candidaturii independentului Călin Georgescu pentru actualul scrutin prezidențial. Al doilea a fost comunicatul rapid emis de BEC în sensul că procesul electoral va continua, după ce un judecător de la Curtea de Apel Ploiești a hotărât suspendarea alegerilor prezidențiale de astăzi, deși ar fi trebui să aștepte să se pronunțe definitiv Înalta Curte. Interesant este că judecătorul Grosu este secondat în BEC de către un fost subaltern de la Curtea de Apel Suceava, judecătorul  Maricel Nechita, actualmente la Secția 1 Civilă a Înaltei Curți. Mai aleatorie desemnare nici că se putea!

Interimarul de la Palatul Cotroceni și aproape plecatul de la Palatul Victoria știu de conexiunea președintelui BEC cu amicul lor politic Gheorghe Flutur, dar nu au luat nicio măsură pentru remedierea acestei situații anormale și suspicioase. Această situație este cunoscută și la ambasada americană de la București, care va monitoriza cu maximă atenție modul de soluționare a eventualelor contestații de către BEC și, mai ales, modul de utilizare a softului de numărare a voturilor. Dacă procesul electoral va fi viciat iar de către instituțiile abilitate ale statului, reacția opiniei publice trebuie să fie rapidă și fermă. Parafrazându-l pe marele nostru erou național Avram Iancu, vremea argumentelor filozoficești și juridicești a trecut. Panseuri sau parabole cu trezirea în conștiință și invocarea megarepetitivă a divinității sunt  cel puțin superfluue. Singura și ultima soluție este una revolută și radicală, mergând până la ,,lancea lui Horea", ca să închei cunoscuta și mobilizatoarea frază rostită de temerarul Iancu la a doua adunare națională de pe Câmpia Libertății de la Blaj.

Valer Marian

loading...
PUTETI CITI SI...

Atenție maximă: un Flutur pe BEC!

Postat la: 04.05.2025 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Oficiali ai Administrației Trump și Ambasada SUA la București au avertizat asupra consecințelor draconice ale unei noi vicieri a rezultatului alegerilor prezidențiale reluate în România, prin încălcarea principiilor, normelor și cutumelor lumii democratice privind organizarea de alegeri libere și corecte. Angajamentele stahanoviste în acest sens ale președintelui interimar Ilie Bolojan, premierului Ion Marcel Ciolacu și ale liderilor coaliției de guvernământ (PSD, PNL, UDMR) trebuie privite cu maximă suspiciune în condițiile în care partidele de guvernământ au acaparat și controlează toate instituțiile implicate în procesul electoral: Biroul Electoral Central (BEC), Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) și Curtea Constituțională a României (CCR).

Președintele BEC, nepotul liderului liberal Gheorghe Flutur

Așa cum am arătat în cursul lunii decembrie 2024 în articolul-serial ,,CSAT și CCR, pasibile de înaltă trădare", publicat în Cotidianul, CCR este controlată complet de actualele partide de guvernământ, o premieră în perioada postdecembristă. Toți cei nouă judecători de la CCR au fost propuși și votați de actualele partide de guvernământ. Reiterez că PSD a propus patru judecători constituționali (Marian Enache, Cristian Deliorga, Gheorghe Stan, Bogdan Licu), trei au fost propuși de ex-președintele Klaus Iohannis, care avea sorginte politică liberală (Livia Stanciu, Simina Tănăsescu, Mihaela Ciochină), unul de PNL (Iulia Scânteie) și unul de UDMR (Varga Attila). Marian Enache a fost propus și impus președinte al CCR în 2022 de către liderul PSD, Ion Marcel Ciolacu, care era atunci președinte al Camerei  Deputaților. Ciolacu l-a controlat și sensibilizat permanent pe Enache prin amicul comun Florin Iordache, fostul ministru al justiției remarcat doar cu repetata și agasanta ,,Ultima întrebare", din 2020 președintele Consiliului Legislativ, care-și are sediul în aceeași incintă cu Curtea Constituțională. Conform surselor noastre, prin acesta i-a transmis Ciolacu lui Enache ,,ordonanțele" de rigoare pentru ședința CCR din 6 decembrie 2024, în care a fost anulat totalmente nelegal și neconstituțional al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Președintele Iohannis și-a transmis atunci ordonanțele prin judecătoarea Simina Tănăsescu, care i-a fost anterior consilier prezidențial.

Pentru că nu a răspuns la anumite comenzi, Toni Greblă a fost schimbat, la finele lunii februarie2025, din funcția de președinte al AEP, funcția fiind preluată interimar de vicepreședintele  Zsombor Vajda, cu apartenență politică la UDMR, cunoscut drept un  apropiat și fidel al liderului maghiar Kelemen Hunor, șeful de facto al actualei coaliții de guvernare. Mai puțin știută este malversațiunea produsă la desemnarea ,,aleatorie" a membrilor BEC și, mai ales la alegerea președintelui acestui organism electoral major. Președinte al BEC a fost desemnat judecătorul Cristinel Grosu de la Secția de contencios administrativ a Înaltei Curți de Casație și Justiție, care este taman  nepotul (de soră) al omnipotentului și sulfurosului politician liberal Gheorghe Flutur. Informații despre legătura de rudenie dintre judecătorul Grosu și politicianul Flutur au fost publicate, cu mai mulți ani în urmă, de ziare din Suceava și Iași. După cum se știe, Gheorghe Flutur a fost lider longeviv al PNL Suceava, vicepreședinte, prim-vicepreședinte și președinte interimar al PNL, se află la al patrulea mandat de senator, a deținut trei mandate de președinte al Consiliului Județean Suceava și a fost ministrul Agriculturii și Silviculturii în primul guvern al Alianței DA PNL-PD condus de premierul Călin Popescu Tăriceanu (2004-2007). Flutur face parte din tagma politică postdecembristă cea mai toxică și nefastă, alături de Traian Băsescu, Adrian Năstase, Viorel Hrebenciuc, Vasile Blaga, Ioan Rus, Valeriu Stoica Liviu Dragnea,  Gabriel Oprea, Dan Voiculescu, Elena Udrea, Ioan Oltean, Victor Viorel Ponta,  Sebastian Ghiță, Ion Marcel Ciolacu.

Cristinel, un nepot norocos și recunoscător

Cariera profesională a nepotului Cristinel este indisolubil legată de parcursul politic al unchiului Gheorghiță. După ce dânsul a devenit mare jupân în 2004, când a fost reales senator PNL și a fost desemnat ministru al Agriculturii și Silviculturii, nepotul a fost promovat judecător la Curtea de Apel Suceava, unde a deținut, în cascadă, câte două mandate, funcțiile de președinte al Secției de contencios administrativ și fiscal, vicepreședinte și președinte. În 2022, pe semnătura ministrului justiției Alina Ștefania Ghorghiu și a președintelui Klaus Iohannis, amândoi liberali și apropiați ai unchiului Gheorghiță, a fost promovat judecător la Înalta Curte. A fost un nepot norocos, cum au fost înaintea lui alți oameni de bază ai Sistemului, ca Dacian Cioloș (cu unchiul Virgil Ardelean, cel mai longeviv șef al serviciului secret al  Ministerului de Interne), Cristian Diaconescu (cu unchiul Gheorghe Diaconescu, general de justiție și prim-adjunct al ultimului procuror general comunist al României), Liviu Dăscălescu (fost procuror și președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, nepotul ultimului prim-ministru comunist al României, Constantin Dăscălescu), Florian Coldea (general și șef operativ al SRI, nepotul generalului Gheorghe Dan, fost șef în USLA, DGIPI, SRI și SIPA), Lucian Pahonțu (general și director al SPP, nepotul ultimului ministru comunist al Apărării Naționale, Vasile Milea).

Nepotul Cristinel și unchiul Gheorghiță sunt legați și prin anumite încrengături financiare sau de natură mai intimă, potrivit unor surse în general bine informate. Judele Cristinel Grosu și-a dovedit deja recunoștința și obediența, în calitate de membru și președinte al BEC, față de unchiul Gheorghe Flutur și față de partidul și de coaliția de guvernare pe care acesta le reprezintă, prin cel puțin două acte de vitejie. Primul a fost respingerea candidaturii independentului Călin Georgescu pentru actualul scrutin prezidențial. Al doilea a fost comunicatul rapid emis de BEC în sensul că procesul electoral va continua, după ce un judecător de la Curtea de Apel Ploiești a hotărât suspendarea alegerilor prezidențiale de astăzi, deși ar fi trebui să aștepte să se pronunțe definitiv Înalta Curte. Interesant este că judecătorul Grosu este secondat în BEC de către un fost subaltern de la Curtea de Apel Suceava, judecătorul  Maricel Nechita, actualmente la Secția 1 Civilă a Înaltei Curți. Mai aleatorie desemnare nici că se putea!

Interimarul de la Palatul Cotroceni și aproape plecatul de la Palatul Victoria știu de conexiunea președintelui BEC cu amicul lor politic Gheorghe Flutur, dar nu au luat nicio măsură pentru remedierea acestei situații anormale și suspicioase. Această situație este cunoscută și la ambasada americană de la București, care va monitoriza cu maximă atenție modul de soluționare a eventualelor contestații de către BEC și, mai ales, modul de utilizare a softului de numărare a voturilor. Dacă procesul electoral va fi viciat iar de către instituțiile abilitate ale statului, reacția opiniei publice trebuie să fie rapidă și fermă. Parafrazându-l pe marele nostru erou național Avram Iancu, vremea argumentelor filozoficești și juridicești a trecut. Panseuri sau parabole cu trezirea în conștiință și invocarea megarepetitivă a divinității sunt  cel puțin superfluue. Singura și ultima soluție este una revolută și radicală, mergând până la ,,lancea lui Horea", ca să închei cunoscuta și mobilizatoarea frază rostită de temerarul Iancu la a doua adunare națională de pe Câmpia Libertății de la Blaj.

Valer Marian

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE